Ez is Nevtud!

Ez is Nevtud!

Ez is Nevtud!

Az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetének podcastsorozata az oktatás, a pedagógia világát és az egyetemi életet érintő témákkal várja a hallgatókat. Az egyes epizódok elérhetők a podcast Spotify-csatornáján és az alábbi linkeken: 

A két lábon járó neveléstörténet

A közelmúltban gyémántdiplomát vehetett át Nádasi Mária professor emerita, akit ennek apropóján Szabolcs Éva kérdezett szakmai életútjáról, a pedagógiához fűződő kapcsolatáról, a tanító- és tanárképzésről – vagyis az elmúlt 60 évről.
 


Ma már az a kérdés, ki tudja másképp

Fehérvári Anikó ez alkalommal Lannert Judit oktatáskutatóval, a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. vezetőjével beszélget a jelenleg zajló PISA 2022 mérésről, amelyben már 83 ország vesz részt. Ez a Covid-időszak utáni első mérés, ami megmutatja, mekkora tudást veszíthetett a világ, nőnek-e az egyenlőtlenségek az országok között; s első abban is, hogy egy új területet, a kreatív gondolkodást is méri majd.

 


Négy évtized

Fehérvári Anikó, Széll Krisztián és Horváth László beszélget Halász Gábor oktatáskutatóval, a Neveléstudományi Intézet professor emertitusával a professzor 70. születésnapja alkalmából.

1. rész
2. rész


Kell egy műhely..

Fehérvári Anikó az Educatio folyóirat A tudomány expanziója című 2022-es nyári száma kapcsán beszélget Kováts Gergely egyetemi docenssel (Vezetéstudományi Intézet, Corvinus Egyetem) és Toarniczky Andrea egyetemi docenssel (Vezetéstudományi Intézet, Corvinus Egyetem).


Megtalálni az egyensúlyt…

Az első adásban Fehérvári Anikó intézetvezető beszélget Az év legjobb szakdolgozata díj alap- és mesterszakos nyerteseivel, Lőkös Laurával és Gáspár Bernadett-tel.

 


Az angol nélkül ma már nem lehet boldogulni

Tényleg jobban tanít egy anyanyelvi nyelvtanár? Hogyan vált az angol világnyelvvé? Hol történik a nyelvtanulás? Megtörik-e valaha az angol nyelv hegemóniája? – a Neveléstudományi Intézet podcastjában Fehérvári Anikó intézetigazgató ezúttal Medgyes Péterrel, az ELTE BTK professor emeritusával beszélget, akinek Az angol nyelv és a globalizáció című tanulmánya hamarosan olvasható az Educatio folyóirat legújabb lapszámában.