Záróvizsga, oklevél

Tanulmányi Ügyek - Tájékoztatók - Záróvizsga, oklevél

Záróvizsga-jelentkezés

A záróvizsgára csak a Neptunban lehet jelentkezni, a bejelentkezés után elérhető hallgatói webes felületen, egy kérvény formájában elérhető jelentkezési lap leadásával. A záróvizsgára jelentkezés határideje
a) őszi félévben október 20.,
b) tavaszi félévben március 20.

Az aktuális félévre vonatkozó egyéb információkat hirdetményben tesszük közzé, amit a Tanulmányi hírek között találhat meg.

A záróvizsga-jelentkezés érvénytelenné válik, ha a hallgató nem teljesíti a záróvizsgára bocsátás feltételeit, vagyis nem szerzi meg az abszolutóriumát, ha nem adja le a szakdolgozatát, illetve, ha tartozás miatt a vizsgán való részvétele nem lehetséges. A jelentkezést maga a hallgató is visszavonhatja.
a) az őszi félévben december 15-ig,
b) a tavaszi félévben május 15-ig.
A határidő után visszavont jelentkezés vagy a záróvizsgán való szabályos visszavonás nélküli meg nem jelenés esetén az újabb záróvizsga megszervezésének költségét a hallgatónak térítési díj formájában meg kell fizetnie.

Ugyancsak nem vehet részt a záróvizsgán az a hallgató, akinek a szakdolgozatát elégtelenre értékelték. Az új szakdolgozat benyújtása ilyen esetben leghamarabb a következő félévben lehetséges, és ezért térítési díjat kell fizetnie.

A fizetendő térítési és szolgáltatási díjakról ezen a linken tájékozódhat.

Záróvizsga-beosztás

A szakterületek által elkészített adott félévi záróvizsga-beosztást külön hirdetményben tesszük közzé a Tanulmányi hírek között.

Igazolás

Aki sikeres záróvizsgát tett, az oklevele átvétele előtt igazolást kérhet arról, hogy az oklevél kiállításához szükséges valamennyi követelményt teljesítette, így annak kiállítása folyamatban van. Ez az igazolás tartalmazza az oklevél eredményét is. Erre az igazolásra akkor lehet szüksége, ha tanulmányait folytatni szeretné, és részt vesz az éppen folyó felvételi eljárásban. Az igazolások kiállításához minden esetben szükségünk van a záróvizsga jegyzőkönyvére, amit a záróvizsga során a bizottság vezet. A dokumentumok Tanulmányi Hivatalba történő visszaérkezése és feldolgozása időt vesz igénybe, így a záróvizsgája napján még nem tudjuk az igazolást kiállítani. Az adott félévi igazolások kiadására vonatkozó információkat a Tanulmányi hírek között tesszük közzé, kérjük, kísérje figyelemmel hirdetményeinket!

Frissítve: 2023. május 5.
2017.05.18.