Életvezetési tanácsadás

Életvezetési tanácsadás

1-6 ALKALMAS ONLINE KONZULTÁCIÓ

a járvánnyal összefüggő szorongások, nehézségek, és általános pszichés nehézségek esetén is várjuk jelentkezését!
Kedves Hallgatók!
Tájékoztatásul jelezzük, hogy tanácsadásra ebben a félévben 2021. június 13-ig lehetséges még bejelentkezni. Amennyiben ezzel kapcsolatban további kérdésük adódna, jelezzék azt a tanacsado@ppk.elte.hu e-mail címen.
Életvezetési Tanácsadó Team

A járványügyi helyzet és az előírások miatt az Életvezetési Tanácsadó 2020. novemberétől online konzultációkat tart, a személyes találkozásokat a tiltás feloldását követően állítjuk vissza.

Vannak élethelyzetek, amik kihívást jelentenek az ember életében, és van, amikor úgy érezheti, egyedül nem képes megküzdeni a felmerült nehézségekkel. Ha úgy érzi, hogy pszichológus támogatásával dolgozna azokkal a kérdésekkel, amelyekkel nehezebben boldogul, keresse az Életvezetési Tanácsadót, ahol lehetősége nyílik szakemberekkel konzultálni! Egyaránt várjuk dolgozók és hallgatók jelentkezését.

Akár a járvány okozta megváltozott élethelyzet miatt, akár az életében fennálló más körülmény miatt is fordulhat hozzánk!

Az 1- 6 alkalmas pszichológiai tanácsadás online formában érhető el, bejelentkezni változatlanul a tanacsado@ppk.elte.hu e-mail címen lehet. Az ELTE PPK Életvezetési  Tanácsadó térítésmentes egyéni pszichológiai tanácsadást nyújt az ELTE összes polgárának magyar és angol nyelven.

E-mailes bejelentkezést követően egy űrlapot küldünk ki, és időpontot egyeztetünk, ezután  egy pszichológussal dolgozhat együtt online formában jellemzően 1-6 alkalommal, aki segít átgondolni a jelenlegi helyzet okozta nehézségeket, segít a szorongással való megküzdésben, támogatja az erőforrások feltárásában. A konzultáció Microsoft Teams-en keresztül történik (caesar-os e-mail címmel), vagy Zoom-on.

Számos nehézséggel találkozhatunk életünk során:

 • családi-, magánéleti-, munkahelyi konfliktusok
 • tanulással / munkával kapcsolatos problémák
 • beilleszkedési nehézségek
 • szorongás, stresszkezelési nehézségek
 • hangulatzavar
 • kapcsolatteremtési nehézségek
 • önértékelési zavar
 • motivációhiány, a választott pályával kapcsolatban felmerülő kétségek
 • fontos személy elvesztése

Ajánljuk figyelmükbe a szakembereink által összeállított támpontokat, amelyek segítenek a túlzott stressz és szorongás kezelésében.

Nézze meg a szolgáltatásokat ajánló videót

Keressen minket, ha úgy érzi, hogy...

 • nagy változás történt az életében, amit nehéz elfogadni
 • döntési nehézségei vannak (pl. szakdolgozat, elköltözés, munkavállalás, összeköltözés)
 • általában jól veszi az akadályokat, de most úgy érzi, hogy nem működnek a szokásos módszerek, amivel leküzdheti őket
 • foglalkoztatják a családdal, barátokkal, partnerkapcsolattal, tanulmányokkal, munkával vagy életút-tervezéssel kapcsolatos kérdések, vagy úgy érzi, elakadt valamelyik területen
 • bármely egyéb, az életvezetést nehezítő körülmény áll fenn 

FONTOS!

A pszichológiai tanácsadást valamennyi kliens teljes diszkréció mellett veheti igénybe, a pszichológusok szakmai etikai kódexének előírásai szerint működünk, az Életvezetési Tanácsadó munkatársainak titoktartási kötelezettsége van.

Az Életvezetési Tanácsadó szolgáltatásai ELTE polgárok számára térítésmentesek.

Ha ön pszichológus hallgató, kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben részt vesz az Életvezetési Tanácsadóban tanácsadáson, abban az esetben legkorábban a folyamat lezárását követő félévben jelentkezhet hozzánk szakmai gyakorlatra.

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja: magyar nyelvű, angol nyelvű

Beszámoló: 

Életvezetési Tanácsadó beszámolója 2018-19 évre