Életvezetési tanácsadás

Életvezetési tanácsadás

Ajánljuk figyelmükbe a szakembereink által összeállított támpontokat, amelyek segítenek a túlzott stressz és szorongás kezelésében.
Nézze meg a szolgáltatásokat ajánló videót
Jelenleg két típusú szolgáltatás érhető el az Életvezetési Tanácsadóban:

1-3 alkalmas online konzultáció

A járvány okozta megváltozott élethelyzet miatt az Életvezetési Tanácsadó új szolgáltatást vezet be: az ELTE hallgatóinak és dolgozóinak lehetőségük van 1–3 alkalmas online konzultációt igénybe venni a karantén/izoláció okozta élethelyzet kapcsán felmerült nehézségekkel, szorongásokkal való hatékonyabb megküzdés érdekében.

Jelentkezés az online.tanacsadas@ppk.elte.hu címen.

Egyaránt várjuk dolgozók és hallgatók jelentkezését.

E-mailes bejelentkezést követően egy űrlapot küldünk ki, és időpontot egyeztetünk, ezután  egy pszichológussal dolgozhat együtt online formában jellemzően 1-3 alkalommal, aki segít átgondolni a jelenlegi helyzet okozta nehézségeket, segít a szorongással való megküzdésben, támogatja az erőforrások feltárásában. A konzultáció Microsoft Teams-en keresztül történik (caesar-os e-mail címmel), vagy Zoom-on.

FONTOS!

A pszichológiai tanácsadást valamennyi kliens teljes diszkréció mellett veheti igénybe, a pszichológusok szakmai etikai kódexének előírásai szerint működünk, az Életvezetési Tanácsadó munkatársainak titoktartási kötelezettsége van.

Az Életvezetési Tanácsadó szolgáltatásai ELTE polgárok számára térítésmentesek.

6 alkalmas tanácsadás

Az eddigi gyakorlatban alkalmazott 6 alkalmas tanácsadás továbbra is elérhető (természetesen online formában) az általánosabb jellegű problémák kapcsán, amelyek nem a járványügyi helyzethez köthetőek. Erre a konzultációra bejelentkezni továbbra is a tanacsado@ppk.elte.hu e-mail címen lehet.

Leírás az általános, 6 alkalmas tanácsadási szolgáltatásunkról:

Az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó térítésmentes egyéni pszichológiai tanácsadást és csoportos tanácsadást nyújt az ELTE összes polgárának magyar és angol nyelven.

Vannak élethelyzetek, amik kihívást jelentenek az ember életében, és van, amikor úgy érezheti, egyedül nem képes megküzdeni a felmerült nehézségekkel. Ha úgy érzi, hogy pszichológus támogatásával dolgozna azokkal a kérdésekkel, amelyekkel nehezebben boldogul, keresse az Életvezetési Tanácsadót, ahol lehetősége nyílik szakemberekkel konzultálni!

Számos nehézséggel találkozhatunk életünk során:

 • családi-, magánéleti-, munkahelyi konfliktusok
 • tanulással / munkával kapcsolatos problémák
 • beilleszkedési nehézségek
 • szorongás, stresszkezelési nehézségek
 • hangulatzavar
 • kapcsolatteremtési nehézségek
 • önértékelési zavar
 • motivációhiány, a választott pályával kapcsolatban felmerülő kétségek
 • fontos személy elvesztése

Ha úgy érzi, hogy

 • nagy változás történt az életében, amit nehéz elfogadni
 • döntési nehézségei vannak (pl. szakdolgozat, elköltözés, munkavállalás, összeköltözés)
 • általában jól veszi az akadályokat, de most úgy érzi, hogy nem működnek a szokásos módszerek, amivel leküzdheti őket
 • foglalkoztatják a családdal, barátokkal, partnerkapcsolattal, tanulmányokkal, munkával vagy életút-tervezéssel kapcsolatos kérdések, vagy úgy érzi, elakadt valamelyik területen
 • bármely egyéb, az életvezetést nehezítő körülmény áll fenn 

Keressen minket!

Egyaránt várjuk dolgozók és hallgatók jelentkezését. A bejelentkezéshez szükséges információkat, megtalálja az Elérhetőségek fülnél. Időpont-egyeztetés után egy pszichológussal dolgozhat jellemzően 1-6 alkalommal, aki segít átgondolni a kérdéseit, támogat, és segít a változásban és változtatásban. A konzultáció online történik, caesar címmel rendelkezők számára Microsoft Teams-en, vagy a Zoom-on, a tanácsadóval való egyeztetés alapján. Forduljon hozzánk bizalommal, ha elakadt, és szívesen beszélgetne valakivel, aki meghallgatja és segít eligazodni akár személyes, akár tanulmányi/munkahelyi problémája van.

Az Életvezetési Tanácsadó szolgáltatásai ELTE polgárok számára térítésmentesek.

A pszichológiai tanácsadást valamennyi kliens teljes diszkréció mellett veheti igénybe, a pszichológusok szakmai etikai kódexének előírásai szerint működünk, az Életvezetési Tanácsadó munkatársainak titoktartási kötelezettsége van.

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja: magyar nyelvű, angol nyelvű

Beszámoló: 

Életvezetési Tanácsadó beszámolója 2018-19 évre

2020.04.01.