Új Erasmus Mundus projekt indul az ELTE PPK-n

2019.10.03.
Új Erasmus Mundus projekt indul az ELTE PPK-n
2019. szeptember 24. és 27. között zajlott a Master in Research and Innovation in Higher Education Research (MARIHE) Erasmus Mundus mesterprogram évnyitója és konzorciumi találkozója az ausztriai Kremsben.A MARIHE képzési programjában az ELTE PPK Neveléstudományi Intézete felel a „Tanulás és tanítás a felsőoktatásban” specializációért, amely beleépül az angol nyelvű neveléstudományi MA szakba. A rendezvényeken egyetemünket Halász Gábor akadémiai koordinátor, Kálmán Orsolya képzési programfelelős és Saád Judit projektmenedzser képviselték.

Az első évfolyamból öt Erasmus Mundus ösztöndíjban részesülő hallgató folytathatja tanulmányait e specializációban. A program hatéves futamideje alatt karunk összesen 20-25 MARIHE hallgatót fogad majd. Az ideérkező hallgatók a nemzetközi képzés során három európai (Ausztria, Finnország, Németország) és két ázsiai (Kína, India) ország partneregyetemének képzésében vesznek részt, és a program elvégzésével lehetőségük nyílik, hogy a jövő felsőoktatás-menedzsment szakembereiként, felsőoktatás-kutatóként, illetve hazai vagy nemzetközi oktatáspolitikai szakértőként folytassák szakmai útjukat.

A program részeként a hallgatók mintegy húsz társult partnernél végezhetnek szakmai gyakorlatot, amelyek között olyan neves nemzetközi szervezetek is találhatók, mint az OECD vagy az Európai Egyetemek Szövetsége.