Open Access publikációk támogatása

Kedves Kollégák! Keretkimerülés miatt a kari open access pályázat szünetel. A pályázati felhívás újranyitásáról értesíteni fogjuk önöket.

Open Access publikáláshoz kari támogatás vehető igénybe, Q1, esetlegesen Q2 besorolású impakt faktoros lapban történő open access publikálás esetén. (Kizáró ok, ha a lap parazita folyóirat, amit előzetesen kérünk ellenőrizni. Erről az alábbi linken lehet tájékozódni: https://libguides.rutgers.edu/predatory)

Kari támogatást a  palyazat@ppk.elte.hu címen folyamatosan lehet kérni az adatlap kitöltésével és a publikálásra szánt cikk elküldésével.

A támogatás odaítéléséről a rendelkezésre álló pénzügyi keret és a fenti követelményeknek való megfelelés mentén, belső szakmai elbírálást követően a kar dékánja dönt.

A kar tudományterületeihez kapcsolódó Q1-Q4 folyóiratrangsorokat itt lehet megtekinteni.

Nyílt hozzáférésű, díjmentes publikációra az alábbi kiadókkal kötött megállapodások keretében van lehetőség:

Akadémiai Kiadó

Cambridge University Press

De Gruyter

Elsevier

Springer

Wiley

Az ELTE Read and Publish szerződéseiről és a folyóiratok listájáról itt lehet tájékozódni. Csak abban az esetben szükséges a karhoz publikációra vonatkozó pályázatot benyújtani, ha a folyóirat nem szerepel a kiadókkal kötött megállapodások folyóiratlistáiban.

Támogatott pályázat esetén a cikk megjelenéséről kérem, hogy tájékoztassa kollégáimat a palyazat@ppk.elte.hu címen, a publikáció online elérésének megadásával.

Az open access publikációk és az angol nyelvű lektorálást érintő kérdéseket a 2/2021.(V.05.) sz. dékáni körlevél szabályozza.

2021.05.11.