Tájékoztató a diplomaosztóról és az oklevél átvételének lehetőségeiről a 2021/2022-es tanév tavaszi félévben a budapesti képzési helyszín hallgatói számára

2022.06.10.
Tájékoztató a diplomaosztóról és az oklevél átvételének lehetőségeiről a 2021/2022-es tanév tavaszi félévben a budapesti képzési helyszín hallgatói számára

A 2021/2022-es tanév tavaszi félévben végzettek számára a

a diplomaosztó időpontja: 2022. július 20–22. szerda-péntek

helyszíne: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Aula (Budapest VII., Kazinczy u. 23–27.)

A diplomaosztón való részvételre regisztrálni kell a Neptunban. Az egyes diplomaátadó ünnepségek pontos kezdését és a szakos beosztást a regisztráció lezárulta után tudjuk megadni. Az ünnepségre regisztrált hallgatók Neptun-kódját közzétesszük majd a honlapunkon, ezen felül Neptun-üzenetben is küldünk számukra a diplomaosztó ünnepségre szóló, a tudnivalókat is tartalmazó meghívót. Aki a Neptunban ezt a funkciót nem tiltja le, ímélben is megkapja az üzenetet. FIGYELEM! A diplomaosztón való részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy a regisztráció során a Neptunban ezt a lehetőséget jelölje be.

Oklevelet az a végzős hallgatónk vehet át, aki

  • a 2021/2022-es tanév jelen, tavaszi félévében tett sikeres záróvizsgát Budapesten, illetve
  • teljesítette az oklevél megszerzéséhez előírt nyelvvizsga-kötelezettség(ek)et.

Az oklevelet az ünnepségen csak személyesen lehet átvenni, meghatalmazással erre nincs lehetőség. Aki nem regisztrál a diplomaosztóra, semmiképpen nem veheti át ott az oklevelét. Aki regisztrált a  diplomaosztóra, de mégsem jön el, annak utóbb postán küldjük meg az oklevelét.

Az, aki nem a diplomaosztón veszi át az oklevelét a regisztráció során megjelölheti, hogy a Tanulmányi Hivatalban veszi át egyénileg (a részletekről alább), vagy inkább postán szeretné megkapni.

Regisztráció a Neptunban

A diplomaosztóra vagy az oklevél átvételének két másik lehetőségére a Neptunban tett nyilatkozattal regisztrálhat. A nyilatkozat a Neptunban az Ügyintézés > Kérvények menüpont alatt PPK Diplomaosztó regisztráció 2021/22/2 néven érhető el.

Regisztrálni 2022. június 30-án 23:59 óráig lehet. A három lehetőség közül csak egyet lehet választani; ha Ön nem nyilatkozik a Neptunban, az oklevelét hivatalos iratként postázzuk a Neptunban szereplő, állandó lakcímére.

Az oklevél átvétele a Tanulmányi Hivatalban

Ha a Neptunban úgy nyilatkozik, hogy oklevelét a kari Tanulmányi Hivatalban kívánja átvenni, az átvételre a diplomaosztó előtti héten van lehetősége

2022. július 13–15. között minden nap 9-től 16 óráig,

a Budapest VII., Kazinczy u. 23-27. I. emelet 115. ügyféltérben.

Az átvételhez érvényes személyazonosító okmány szükséges. Ebben az időszakban Ön helyett meghatalmazottja is átveheti az oklevelet szabályosan kitöltött és aláírt, két tanú által hitelesített meghatalmazás birtokában.

Meghatalmazás az oklevél átvételére

Aki az erre vonatkozó regisztrációja ellenére mégsem veszi át oklevelét július 13–15. között a Tanulmányi Hivatalban, annak az alábbiak szerint, postán küldjük meg az oklevelét.

Az oklevél postai küldeményként történő megküldése

Ha Ön a regisztráció során ezt a lehetőséget választja, az oklevelét hivatalos iratként postázzuk a Neptunban szereplő, állandó lakcímére, vagy – ha megadott ilyet – az értesítési címére, amit személyesen vagy meghatalmazottja útján vehet át. Kérjük, hogy a címét szíveskedjék ellenőrizni és szükség esetén – legkésőbb 2022. június 30-ig – javítani a Saját adatok > Elérhetőségek menüpontban. Ugyancsak postán küldjük meg az oklevelet azoknak, akik egyáltalán nem regisztrálnak, vagy akik nem veszik át azt sem a diplomaosztón, sem a Tanulmányi Hivatalban, noha ezek valamelyikére regisztráltak.

Az átvétel bármely formáját választja is, a záróvizsga és az oklevél kiállítása közötti időszakban lehetősége van igazolást kérni arról, hogy az oklevelének kiállítása folyamatban van. Ez az igazolás a záróvizsgát követően 30 napig érvényes, és ezen idő alatt teljes egészében helyettesíti az oklevelet (pl. a felvételi eljárásban).

A záróvizsgával, a kérhető igazolásokkal, illetve az oklevél kiállításával és átadásával kapcsolatos egyéb információkról ezen a weboldalunkon tájékozódhat.

Adatkezelési tájékoztató a diplomaosztó ünnepségről

PPK Tanulmányi Hivatal