Új továbbképzés indul pszichológusoknak a PPK-n

2020.01.07.
Új továbbképzés indul pszichológusoknak a PPK-n
Magyarországon egyedülálló, nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező, alkalmazott viselkedéselemző szakirányú továbbképzés indul a PPK-n. Az Association for Behavior Analysis International (ABAI) tanúsítványával rendelkező képzés Magyarországon csak az ELTE PPK-n végezhető el, jelentkezni első alkalommal 2020. január 12-éig lehet a PPK honlapján.

A szakirányú továbbképzés célja, hogy a hallgatók a pszichológia szakon szerzett kompetenciáikra alapozva átfogó ismereteket szerezzenek a viselkedéselemzés elméleti hátteréről és gyakorlati alkalmazásairól. A képzés elvégzése után a hallgatók képesek lesznek szupervízió mellett a gyakorlatban hatékonyan alkalmazni a viselkedésváltoztatás tudományos kutatások által bizonyítottan hatékony technikáit, az egyének vonatkozásában többek között az agysérülések, demencia, pszichiátriai kórképek, autizmus, értelmi sérülés területén, illetőleg a szervezetfejlesztés terén.

A négy féléves szakirányú továbbképzést sikeresen elvégzők teljesítik a Board Certified Behavior Analyst® (BCBA) vagy Board Certified Assistant Behavior Analyst® (BCaBA) nemzetközi szakvizsga letételének egyik feltételét. További, meghatározott követelmények (MA végzettség megszerzése, a képzésben végzetthez kiegészítésül további 1300 óra szupervizionált gyakorlat, online vizsga) teljesítése esetén nemzetközi szakvizsgát szerezhetnek, és alkalmazott viselkedéselemző állást tölthetnek be a világ számos országában.

A képzésre azoknak a jelentkezését várják, akik pszichológia szakon, legalább alapképzési szinten már végzettséget szereztek, és legalább középfokú (B2), alkalmazásra képes angol nyelvtudással rendelkeznek. Jelentkezhetnek tehát azok a pszichológia MA szakon tanuló hallgatók is, akik a mesterszakos tanulmányaik mellett vállalkoznak a négy féléves képzés elvégzésére. A jelentkezők felvételi beszélgetésen vesznek részt, ami a jelentkező érdeklődési körét, motivációját, korábbi gyakorlati tapasztalatait, illetve a szakterülettel kapcsolatos jövőbeni elképzeléseit, terveit járja körül. A felvételi beszélgetés időpontja 2020. január 17.

A képzésről részletesebben itt olvashat.

BCBA vizsgakövetelmények:

https://www.bacb.com/bcba/#BCBAEligibilityRequirements