Környezetvédelmi szakpszichológus képzés indul az ELTE-n

2021.08.23.
Környezetvédelmi szakpszichológus képzés indul az ELTE-n

Ökotudatos, klímabarát viselkedés; ökoszorongás; klímagyász…


Ön tanult ilyesmiről az egyetemen?

A hazai felsőoktatásban eddig nem lehetett környezetvédelmi szakpszichológus végzettséget szerezni, pedig egyre többen fordulnának szakemberhez a kérdéseikkel, problémáikkal.

Ez a foglalkozás nem is létezik!

Legyen Ön Magyarország egyik első környezetvédelmi szakpszichológusa, szerezzen olyan szaktudást, amire biztosan lesz igény a 21. század közepén is! Jelentkezzen az ELTE PPK-n országosan egyedülállóan induló szakirányú továbbképzésre!

A képzés adatai

Időtartam: 4 félév
Munkarend: esti
Önköltség: 200.000 Ft/félév
Helyszín: Budapest

További részletek>>>

Lehetséges jövőképek

„Jelenleg a helyi önkormányzat környezetvédelmi projektjeiben dolgozom pszichológus szakértőként. A hivatal klímastratégiájának fontos eleme a lakosok környezettudatos viselkedésének fejlesztése, amihez elengedhetetlenek a pszichológiai ismeretek. A környezetvédelmi szakpszichológus képzés során megismertem a környezeti problémákat kiváltó emberi viselkedések hátterét és azokat a módszereket, amelyek eredményesnek bizonyultak a környezettudatosság növelése terén.”

POLGÁR ILDIKÓ
környezetvédelmi
szakpszichológus


„Tizenöt éve foglalkozom szorongásos zavarok és pánikbetegség kezelésével. Az utóbbi években egyre több páciensem, főleg a serdülők és fiatal felnőttek tüneteinek egyik kiváltó oka, hogy a klímaváltozás, a környezetpusztítás miatt bizonytalannak érzik a jövőjüket. Ez motivált a továbbképzés elvégzésére, ahol megtanultam, hogyan segíthetek a pácienseimnek a környezetszennyezés okozta szorongásos tüneteik kezelésében.”
DOKTOR SÁRA
klinikai és környezetvédelmi
szakpszichológus
„Az iskola, ahol környezetvédelmi szakpszichológusként dolgozom, három éve nyerte el az Ökoiskola címet, így számos olyan programot szervezünk, amelynek a célja a diákok, a szülők és a tanárok környezettudatosságának növelése. Munkám során pszichológiai kutatási módszerekkel (pl. attitűdmérés, személyes interjúk) támogatom az ökoiskolai munka hatásvizsgálatát, segítem a környezetvédelmi programok kidolgozását, illetve tanácsokat adok a pedagógusoknak a környezeti nevelési módszerek fejlesztéséhez.”

ZÖLDI KÁROLY
pedagógiai és környezetvédelmi
szakpszichológus


„Közel tíz éve foglalkozom szervezetfejlesztéssel és egyre gyakrabban találkozom azzal a jelenséggel, hogy a cégek marketingstratégiájában megjelenik a környezetvédelem témaköre. Ezért döntöttem úgy, hogy mélyebben megismerkedem a témakör pszichológiai hátterével és elvégzem a szakirányú képzést. Jelenleg azért dolgozom, hogy a cégeken belül a környezettudatos működésmód áthassa a teljes szervezeti kultúrát és ne csak a marketingkommunikáció és a társadalmi felelősségvállalási programok része legyen.”

GAZDAG ÁGNES
munka és szervezet, valamint környezetvédelmi
szakpszichológus