ELTEfeszt képekben

2021.10.11.
ELTEfeszt képekben
Hatalmas érdeklődés övezte a PPK programjait az ELTE idei pályaválasztó fesztiválján. A teltházas előadások és workshopok mellett idén is rengetegen töltöttek ki személyiségtesztet, de nagy sikert aratott a kitűzőkészítés is a PPK standjánál.

Az ELTE 9. alkalommal szervezte meg egyetemi nyílt napját október 8-án a Trefort-kertben, ahol oktatóink egész nap előadásokkal és interaktív workshopokkal várták a középiskolásokat. A rendezvény több mint 3000 érdeklődőt vonzott.

A központi programok keretében a résztvevők az ELTE PPK részéről Balázs Judit egyetemi tanár előadását hallgathatták meg, amelyből kiderült, hogy a pandémia káros hatásai több hullámban érték a társadalmat, azonban a kutatókat is meglepte, hogy a negatív hatások leginkább a tizenéveseket érintették.

A D és C épületekben helyet kapó kari előadások népszerűsége a teremkapacitásokat is meghaladta. A Pszichológiai Intézet oktatói kutatási területük legizgalmasabb témáiból válogattak: Krekó Péter egyetemi docens a koronavírus járvány nyomán terjedő áltudományok és álhírek témakörét járta körbe, Magi Anna egyetemi tanársegéd pedig a pszichopatákkal kapcsolatos tévhiteket oszlatta el. A C épületben Várnai Dóra egyetemi adjunktus workshopján a résztvevők egy nemzetközi kutatás alapján beszélgettek a hazai fiatalok egészségéről, kitértek olyan szempontokra is, mint például az alkoholfogyasztás, a szexuális egészség vagy a kortárs bántalmazás.

A sport iránt érdeklődőket célozta az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet két oktatójának előadása. Bukta Zsuzsanna egyetemi adjunktus, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke az olimpia és az egyenjogúság kérdéskörét, Kovács Katalin egyetemi docens pedig a játék és a sport kapcsolatát mutatta be a diákoknak.  

Hegyi-Halmos Nóra egyetemi adjunktus (Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet) előadásából az érdeklődők megtudhatták, milyen lesz a jövő munkaerőpiaca és milyen hatással lesz a munkahelyekre a mesterséges intelligencia. Szabó Zoltán András egyetemi adjunktus (Neveléstudományi Intézet) az iskolásokat körülvevő rejtett hálózatokra hívta fel a figyelmet.

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend Pigniczkiné Rigó Adrien egyetemi docens és PhD-hallgatóinak programja, ahol online személyiségtesztek kitöltése után a középiskolások fel is tehették kérdéseiket a pszichológusoknak.

Az előadások között a diákok az ELTE PPK információs pultjánál egy meleg tea mellett értesülhettek a képzéseinkkel és a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról. Karismereti kvízünket több mint háromszázan töltötték ki, a jól tájékozottak pedig ajándékot vihettek haza. Az idei év egyik újdonságaként a sátorhoz látogatók saját kitűzőt készíthettek maguknak.

Szintén rengetegen próbálták ki az Eurohandball 2022 interaktív teljesítménymérő játékait a Gólyavárban. A 2022-es kézilabda Európa-bajnokság szervezői az ELTE PPK-val kötött együttműködés keretében mutatkoztak be az ELTEfeszten, ahol kabalájuk is osztatlan sikert aratott.

ELTEfeszt2021

ELTEfeszt2021

0

/

0

0

/

0