Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Általános tudnivalók

SPSS igénylése

Aki ELTE PPK  jogviszonnyal rendelkezik, igényelhet SPSS licenszt (SPSS 25-ös vezióhoz). 
Az alábbiakban összefoglaljuk az igényléssel/telepítéssel kapcsolatos teendőket:

Ha Ön az SPSS-t ELTE tulajdonú gépre kéri:
  • Ha a gépen nincsen, vagy 25-ösnél korábbi verziószámú SPSS van, akkor az új verzió telepítését az épület informatikusaitól kérheti  (pl.: kazy.informatika@elte.hu ill. izu.informatika@elte.hu, vagy a 6800-as melléken, Szombathelyen az 504467-számon). A telepítést követően az informatikusok megigényelik Önnek a licensz kódot.
  • Ha a gépen 25-ös verziószámú SPSS van, akkor az új licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre! Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot.


Ha az SPSS-s saját gépre kéri: 
  • Ha nincsen, vagy csak régi, 25-ösnél korábbi verziószámú SPSS van saját tulajdonú otthoni gépen, akkor a szoftvert a szoftver.elte.hu oldalon tudja letölteni, a telepítéséhez szükséges információk a bekezdés végén található leírásban olvashatók . Telepítést követően a licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre. Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot. 
  • Ha a gépen 25-ös verziószámú SPSS-e van, akkor a licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre. Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot. 


Figyelem: a LOCK kódot az SPPS Authorization Wizard program elindítása után találja meg, ennek képekkel ábrázolt módja a csatolt telepítési útmutatók végén is szerepel, illetve azokban talál útmutatót arra is, hogy hogyan kell aktiválni programját az informatikusoktól megkapott licensz kód ismeretében.


Vegyék figyelembe, hogy a licenszek megigénylése után azok megérkezése az eddigi tapasztalatok szerint több napba is beletelhet, ezért kérjük, hogy az igényeiket mielőbb küldjék el a megadott címekre.


Minden megigényelt SPSS licensz 2019. október 31-ig érvényes!
Kapcsolat: spss@ppk.elte.hu

Telepítési útmutatók:

SPSS 25 telepítési útmutató

Telepítőkészlet letöltése
Az SPSS 25-ös verziók letölthetőek a https://szoftver.elte.hu oldalról.
Belépés az oldalra a Caesar azonosítójával történik. A Caesar azonosító igényelhető ITT!
A telepítőkészlet Windows, Mac OSX és Linux operációs rendszerekre érhető el.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.10.01.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 október Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
1 2 3 4 5 7
8 9 10 11 12
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
ELTE Logo