Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Általános tudnivalók

SPSS igénylése térítésmentesen

Az ELTE PPK közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező dolgozói, doktoranduszai és doktorjelöltjei SPSS licenszt (SPSS 24-es és 25-ös vezióhoz) térítésmentesen igényelhetnek. A térítésmentes igényléshez igénylőlap kitöltése nem szükséges.
Az alábbiakban összefoglaljuk az igényléssel/telepítéssel kapcsolatos teendőket:

Ha Ön az SPSS-t ELTE tulajdonú gépre kéri:
 • Ha a gépen nincsen, vagy 24-esnél korábbi verziószámú SPSS van, akkor az új verzió telepítését az épület informatikusaitól kérheti  (pl.: kazy.informatika@elte.hu ill. izu.informatika@elte.hu, vagy a 6800-as melléken, Szombathelyen az 504467-számon). A telepítést követően az informatikusok megigényelik Önnek a licensz kódot.
 • Ha a gépen 24-es, vagy 25-ös verziószámú SPSS van, akkor az új licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (24, vagy 25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre! Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot.


Ha az SPSS-s saját gépre kéri: 
 • Ha nincsen, vagy csak régi, 24-esnél korábbi verziószámú SPSS van saját tulajdonú otthoni gépen, akkor a szoftvert a szoftver.elte.hu oldalon tudja letölteni, a telepítéséhez szükséges információk a bekezdés végén található leírásban olvashatók . Telepítést követően a licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (24, vagy 25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre. Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot. 
 • Ha a gépen 24-es, vagy 25-ös verziószámú SPSS-e van, akkor a licensz kód igényléséhez küldje meg az Ön nevét, Neptun kódját, a szoftver verziószámát (24, vagy 25), és a szoftver LOCK kódját az spss@ppk.elte.hu címre. Az igénylést követően az informatikusok visszaküldik az aktiváláshoz szükséges licensz kódot. 


Figyelem: a LOCK kódot az SPPS Authorization Wizard program elindítása után találja meg, ennek képekkel ábrázolt módja a csatolt telepítési útmutatók végén is szerepel, illetve azokban talál útmutatót arra is, hogy hogyan kell aktiválni programját az informatikusoktól megkapott licensz kód ismeretében.


Vegyék figyelembe, hogy a licenszek megigénylése után azok megérkezése az eddigi tapasztalatok szerint több napba is beletelhet, ezért kérjük, hogy az igényeiket mielőbb küldjék el a megadott címekre.


Minden megigényelt SPSS licensz 2018. október 31-ig érvényes!
Kapcsolat: spss@ppk.elte.hu

Telepítési útmutatók:

SPSS 25 telepítési útmutató  | SPSS 24 telepítési útmutató

SPSS igénylése térítés ellenében

A PPK hallgatói SPSS licensz kódot térítés ellenében igényelhetnek.

A térítendő összeg: 4000 Ft

Az igénylés menete:

 1. Telepítőkészlet letöltése
  Az SPSS 24-es és 25-ös verziók letölthetőek a https://szoftver.elte.hu oldalról.
  Belépés az oldalra a Caesar azonosítójával történik. A Caesar azonosító igényelhető ITT!
  A telepítőkészlet Windows, Mac OSX és Linux operációs rendszerekre érhető el.

 2. Töltse le az igénylőlapot és elektronikusan töltse ki!
  Fontos, hogy
  • a program telepítése után töltse ki elektronikusan az igénylőlapot, mivel olyan információ is kell (lock kód), amit csak telepítés után tud megadni az igénylőlapon
  • pontosan töltse ki, mert a rosszul kitöltött igénylőlapokért felelősséget nem vállalunk!
   
 3. Az elektronikusan kitöltött, kinyomtatott és aláírt igénylőlapot a Kazinczy utca épület Gazdasági Hivatalánál (KAZY fszt. 2.) kell leadni, ahol az 4000 Ft-ról szóló csekket át lehet venni.
  A Gazdasági Hivatal nyitvatartási rendje:
  • Hétfő–csütörtök 8.30–16.30
  • Péntek 8.30-14.00
   
 4. A befizetéstől számított 2 héten belül küldjük a licenckódot az igénylőlapon megadott email címre.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.03.27.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 augusztus Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
ELTE Logo