Karunkról
   

A közép-európai régió legkiemelkedőbb lapjai között az ELTE PPK addiktológia szakfolyóirata

Jelentős sikereket ért el az elmúlt években az ELTE PPK 2011 végén alapított nemzetközi folyóirata, a Journal of Behavioral Addictions. A Demetrovics Zsolt főszerkesztésével működő lap a két legszélesebb körben használatos nemzetközi tudománymetriai rendszer szerint hazánk legmagasabban rangsorolt tudományos folyóirata lett. A PPK lapja a komplexebb méréseket végző, a cikkek idézettségét és újságok tudományos súlyát is tekintetbe vevő SJR (SCImago Journal and Country Rank) rendszere, illetve a Thomson Reuters adatbázis csak a cikkek idézettségét mérő impakt faktora alapján is az első helyen áll hazánkban. Ami pedig a régiós eredményeket illeti: a folyóirat a közép-európai régióban az SJR rendszer eredményei alapján a negyedik, a Thomson Reuters adatbázis alapján pedig a második legmagasabban rangsorolt folyóirat.

A folyóirat negyedévente jelenik meg az Akadémiai Kiadó gondozásában és más, hasonló témájú, de a pszichoaktív szerekhez kapcsolódó szenvedélybetegségekre koncentráló lapokkal szemben a viselkedési addikciókra, azaz a videojáték-, szerencsejáték- és munkafüggőségre, a kényszeres vásárlás, a testedzésfüggőség és a hiperszexualitás témakörére fókuszál, mindezeket interdiszciplináris keretben, a genetikától a neurobiológiai kérdéseken át, pszichológiai és társadalomtudományi vonatkozásban vizsgálja. 

A szerkesztők célja túlmutat a folyóiraton. 2018 áprilisában, Kölnben már ötödik alkalommal kerül majd megrendezésre a viselkedési addikciókat tanulmányozó nemzetközi konferencia (International Conference on Behavioral Addictions), amely korábban két alkalommal Budapesten, majd Genfben és Haifán volt, sőt, 2016-ban megalakult a területtel foglalkozó nemzetköz táraság, az International Society for the Study of Behavioral Addictions (http://issba.elte.hu ) is. 

Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2017.08.28.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 február Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
ELTE Logo