Karunkról
   

Felhívás a Kardos Lajos Pszichológia versenyen való részvételre

Az ELTE-PPK Pszichológiai Intézete országos szintű tudományos konferenciát és versenyt rendez a pszichológia témában kutató főiskolás és egyetemista diákok számára[1]. A konferencia célja, hogy ösztönözze a graduális képzés keretein túlmutató empirikus kutatómunkát, és az eredmények bemutatási és értékelési fóruma legyen.

 

Részvételi feltételek:

A konferenciára diáktudományos tevékenység eredményeként született előadással lehet nevezni,

   mely a képzési idő alatt, önképzési céllal[2] készült empirikus kutatómunka eredményeit mutatja be

   melyet országos konferencián (pl. OTDK) még nem prezentáltak[3],

   melynek szerzője (szerzői) a konferencia félévében valamely osztatlan egyetemi, főiskolai, illetve BA, BSc, MA, MSc képzés aktív hallgató(i),

   amennyiben a prezentáló első szerző és a témavezető aláírásával ellátott jelentkezési lapot beszkennelve és a magyar, vagy angol nyelvű előadás 2-3 oldalas kivonatát a Kardospszichologiaverseny@gmail.com email címre elküldi, és emellett részvételi szándékát a https://goo.gl/forms/uQQu7rt1w7VL4AfB3 űrlap kitöltésével is jelzi a megadott határidő betartásával (2018. június 20.).

   és az előadás-kivonat bírálata alapján a konferencián való részvételre meghívást kap (2018. június 26-án).

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. június 20.

Az előadás-kivonat egy összefoglaló közlemény, mely tartalmazza a kutatás tárgyának szakirodalmi bevezetését, a vizsgálat hipotéziseit és módszereit, a legfontosabb eredményeket, valamint azok értelmezését. Terjedelme ne haladja meg a 3 oldalt (ábrákkal, táblázatokkal és hivatkozásokkal együtt), stílusa legyen tudományos és szakszerű, formailag feleljen meg a tudományos közlemények elvárásainak (pl. APA hivatkozási rend betartása).

Az előadás-kivonatok bírálata alapján a konferencián való részvételre a meghívókat 2018. június 26-án küldjük ki. A konferenciára meghívott előadásokat a szerző(k) 12 percben prezentálják, melyet 5 perc megbeszélés követ. Az egyes szekciók zsűri-bizottságai I., II., és III. helyezést adnak a legkiválóbb kutató diákok munkáira. Az értékelésben figyelembe veszik a korábban beküldött írásos anyag (előadás-kivonat), valamint a prezentáció formai és tartalmi jellemzőit, tudományos stílusát, érthetőségét, valamint az előadók vitakészségét is.

A konferencián való részvétel lehetőséget ad a szakmai zsűri és hallgatóság előtti érvelésre, vitára, véleménycserére, tapasztalatgyűjtésre. Emellett az egyes intézményekben plusz pontokat jelenthet az MA felvételi, illetve a posztgraduális (doktori) képzésre való jelentkezésnél, amennyiben az adott képzőhelyek felvételi szabályzata ezt megfogalmazza.

 

Letölthető jelentkezési lap és további információk: ELTE-PPK Pszichológiai Tudományos Diákkör: http://www.ppk.elte.hu/tudomanyos_diakkorok

 

ELTE PPK Pszichológiai Intézet, Intézeti TDT felelős: Józsa Emese (jozsa.emese@ppk.elte.hu)[1] A konferencián való részvétel és a nevezés ingyenes, a rendezvény publikus.

[2] Az egyetemi, főiskolai tanulmányok során kötelezően, a tantervben is előírt feladatok, szemináriumi dolgozatok,
   műhelymunkák, szakdolgozatok, diplomamunkák, stb. – tekintettel arra, hogy azok nem tartoznak a felsőoktatási
   önképzés fogalomkörébe – a konferenciára nem nyújthatók be, ezek továbbfejlesztett, bővített változata viszont igen.

[3] Ugyanakkor az előadást már bemutathatták korábban pl. TDK háziversenyen vagy más nem országos szintű fórumon.

Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2018.05.24.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 június Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
ELTE Logo