University Rankings – Reflections from Social Sciences and Humanities

University Rankings – Reflections from Social Sciences and Humanities
05/19 - 05/21

2021. május 19. 13:00 - 2021. május 21.

Online

05/19 - 05/21

2021. május 19. 13:00 - 2021. május 21.

Online


Nemzetközi konferencia az ELTE PPK Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoportja szervezésében.

Mit mondanak nekünk a humán- és társadalomtudományok a rangsorolás jelenségéről, és hogyan bővítették ezek a tudományos megközelítések a rangsorolással kapcsolatos ismereteinket? Ennek bemutatására szervez online konferenciát a Pedagógiai és Pszichológiai Kar Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoportja.

Szó esik a döntéshozók szerepéről a rangsorokban, három kultúra (egyetemek, rangsorok és a társadalmi-gazdasági környezet) találkozásáról, a kiválóság elméleti megközelítéseiről, a rangsorokról mint társadalmi és médiajelenségekről, a rangsorok szolgáltatóinak gondolatairól.

A háromnapos tanácskozás kezdetén Luiz Claudio Costa, az IREG elnöke, Palkovics László miniszter és Borhy László, az ELTE rektora is felszólal. A mérés és a kommunikáció viszonyáról főelőadást tart Fábri György egyetemi docens, az ELTE PPK Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport vezetője. Az első nap levezető elnöke Dorner Helga, a PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet igazgatója lesz. A harmadik napon előadást tart Papp Gergő, az ELTE Tudománypolitikai Irodájának nemzetközi adatelemzője is.

Regisztráció (kötelező május 17-ig)

Program