Sportolóink az úszó világbajnokságon

2022.07.05.
Sportolóink az úszó világbajnokságon
Három hallgatónk is öregbítette az ELTE PPK hírnevét a napokban zárult versenyen, Leimeter Dóra a női vízilabda-válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett.

Június 17-től július 3-ig tartott a FINA Világbajnokság, ahol a sportolók úszásban, nyílt vízi úszásban, szinkronúszásban, műugrásban és toronyugrásban, illetve vízilabdában mérték össze erejüket a fővárosban, illetve Debrecenben, Sopronban és Szegeden.

Az ELTE-t több sportoló is képviselte a világversenyen, közülük a legjobb eredményt Leimeter Dóra, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatója érte el a női vízliabda-válogatott tagjaként. A csapat az elődöntőben kiélezett mérkőzésen 13-12-re nyert a holland válogatott ellen, Leimeter Dóra a meccset eldöntő győztes gólon kívül még háromszor talált az ellenfél kapujába. Válogatottunk a döntőben végül vereséget szenvedett az Egyesült Államok csapatától, így ezüstéremmel zárta a világbajnokságot.

Szintén a PPK hallgatója Tegledy Ádám, aki a 200 méteres hátúszásban hatodik helyen végzett. Ugyancsak karunkon tanul Kapás Boglárka, aki hetedik lett 200 méter pillangón, a női 4x200 méteres magyar gyorsváltó tagjaként pedig ötödik helyen végzett a világbajnokságon.A női vízliabda-válogatott tagjai a győztes elődöntő után (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

 

Forrás: elte.hu