Balázs Judit MTA Bolyai-plakett kitüntetésben részesült

2019.06.27.
Balázs Judit MTA Bolyai-plakett kitüntetésben részesült
Balázs Judit, egyetemi tanár, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Tanszékének vezetője a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj keretein belül MTA Bolyai-plakett kitüntetésben részesült. A kitüntetést az ösztöndíjat elnyert, legkiemelkedőbb kutatói munkát végzők kaphatják meg, amelyet az évente megrendezett Bolyai-napon ad át az MTA elnöke.

Balázs Judit 2015-ben nyerte el a Bolyai-ösztöndíjat. A kutatás hat olyan empirikus vizsgálatból állt, melyek során a hatékonyabb szuicid prevenció érdekében azonosították az öngyilkos magatartás számos, korábban nem leírt rizikófaktorait, pontosították a korábban már ismert rizikófaktorokat, továbbá kidolgoztak egy bizonyítottan hatékony fiatalkori öngyilkosság-megelőző programot.

Balázs Judit szakmai tevékenységében egyaránt meghatározó szerepe van az oktatásnak és a kutatásnak. Oktatóként a klinikai gyermekpszichológiai területén korszerű tudást ad át hallgatóinak, kutatásai a klinikai kérdések köré szerveződnek. A Gyermekkori pszichés zavarok Kutatócsoport vezetőjeként kutatásait folyamatosan újabb részterületekkel bővíti ki, valamint törekszik arra, hogy erősítse a nemzetközi együttműködéseket.

 

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!