Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoport
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Innova kutatás

FELHÍVÁS

Az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetben folyó kutatásunkhoz KÉRDEZŐBIZTOSOKAT KERESÜNK.

Kedves Hallgatók!

A kutatásunk következő szakaszában (2018 tavaszán) papír alapú kérdőívek kitöltését tervezzük, amelyhez olyan hallgatókat keresünk, akik vállalnák, hogy kérdezőbiztosként adatgyűjtési feladatot végeznek az általuk vállalt intézményekben.
Ha a kutatás felkeltette az érdeklődésüket, keressék fel Dr. Halász Gábort, a kutatás vezetőjét (halasz.gabor@ppk.elte.hu
, +36-30-411-66-40) és/vagy Nagy-Rádli Dalmát, a kutatás asszisztensét (nagy-radli.dalma@ppk.elte.hu).

Kutatásunk a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg, s az oktatási ágazatban keletkező, a képzést érintő intézményi szintű újításokra irányul.
A kutatás kiterjed az oktatási rendszer minden szintjére: az óvodáktól, a piaci szereplőkön át a doktori iskolákig.

A kutatás eddigi eredményeiről, rendezvényeiről, produktumairól és a kutatás résztvevőiről a kutatás honlapján találnak bővebb információt: http://www.ppk.elte.hu/nevtud/fi/innovaPÁLYÁZATI FELHÍVÁS

„A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” című OTKA pályázathoz 1 fő doktori hallgatót keres az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetének Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoportja.

A pályázati felhívás itt tölthető le.

Helyi-intézményi oktatási innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása - Innova kutatás (OTKA)

A Nemzeti Kutatási és Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával zajló Innova kutatás célja a helyi/intézményi szintű oktatási innovációk keletkezésének, terjedésének és rendszerformáló hatásainak vizsgálata.

Bővebb információt „A kutatás bemutatása” menüpont alatt talál. A kutatás során keletkezett eredményeket a „Produktumok, letölthető dokumentumok” menüpontra kattintva tekintheti meg.

Előzetes adatok az Innova adatfelvételből

Az adatok a még tisztítatlan adatbázisból származnak, és a folyamatban lévő adatfelvétel első eredményeit mutatják a 2016. december 3-án érvényes állapot szerint kb. 4200 intézményi kitöltésnél.

Az első ábra azokat a településeket (irányítószám alapján összevont adatok) mutatja, ahonnan kitöltés érkezett az „Újítások az oktatási ágazatban” című kérdőívünkre.A második ábra járási szinten összesítve mutatja a kompozit innovációs mutató első kísérleti számításának megoszlását.
A harmadik ábra az innováció és a tanulói eredményesség kapcsolatát mutatja. Az ábrán a járási adatokat bemutató térképen is megjelenő innovációs mutató értéke és az országos kompetenciamérések pontszámának változása látható a Innova kérdőívet kitöltő és nyolcadik évfolyamos, kompetenciamérési adatokkal rendelkező iskolák körében. Az ábrán látható jelek egy-egy konkrét intézményt jeleznek (N= 801, előzetes adatok 2012.12.03)

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.01.18.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2018 november Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 11
12 13 14 15 16 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
ELTE Logo