Újabb oktatók vehették át habilitációs oklevelüket

2023.05.31.
Újabb oktatók vehették át habilitációs oklevelüket
A kutatási eredmények mellett az oktatói minőséget is értékelő tudományos címet 28 kutató, köztük három PPK-s vette át 2023. május 25-én az Aula Magnaban.

Az ünnepségen a habilitációs eljárást lefolytató karok vezetői és az Egyetemi Habilitációs Bizottság elnöke vettek részt. Borhy László rektor köszöntőjében kiemelte: a habilitált oktatók saját tudományterületükön széleskörű áttekintéssel és korszerű tudományos szakismerettel rendelkeznek, miközben oktatóként is remekül megállják a helyüket. Felelősségteljes munkájukkal már eddig is bizonyítottak, várható eredményeikkel pedig tovább növelik az ELTE hírnevét.

A PhD-fokozatot követő cím megszerzésére irányuló habilitációs eljárás során a jelöltek kutatói és oktatói képességeikről egyaránt tanúbizonyságot tesznek, a kari és egyetemi habilitációs bizottságok publikációikat, konferenciaelőadásaikat és nemzetközi kapcsolataikat is értékelik.

Az ünnepségen habilitációs címet igazoló oklevelet vett át az ELTE PPK három oktatója is, Forgács Bálint, Marno Hanna Katalin és Rónay Zoltán.

Forrás: elte.hu