Tanulás és tanítás – újabb siker a 35. OTDK-n

2021.04.26.
Tanulás és tanítás – újabb siker a 35. OTDK-n
Nyíregyházán rendezték meg az idei OTDK Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekcióját április 20. és 22. között, ahol az ELTE PPK egy I. hellyel és egy különdíjjal gazdagodott.  

A Fenntarthatóságra nevelés tagozatban első helyezést ért el Jáger Borbála neveléstudomány MA szakos hallgató A klímaváltozás témájának feldolgozása alsó tagozatos tanulókkal online fejlesztőprogram segítségével című munkájával, amelyben egy nemzetközi szakirodalmi feltárásra alapozott, saját készítésű fejlesztőprogram kidolgozását és a hozzá kapcsolódó vizsgálat eredményeit mutatta be. Témavezetője Rausch Attila egyetemi adjunktus.

Az anyanyelv tantárgy-pedagógiája tagozatban Zsiray Barbara III. évfolyamos tanító BA szakos hallgató (ELTE BDPK) pedig különdíjat kapott A társasjátékok alkalmazásának lehetőségei kiemelten az anyanyelvi nevelés keretein belül című pályamunkájával. A dolgozathoz kapcsolt prezentációban már ismert és népszerű társasjátékok anyanyelv és irodalom témákhoz kapcsolódó adaptálási lehetőségeiről, valamint saját fejlesztésű anyanyelvi társasjáték szakmódszertani szempontú bemutatásáról és oktatási környezetben történt kipróbálásáról is hallhattuk. Témavezetője Koós Ildikó egyetemi docens, ELTE PPK Pedagógiai és Pszichológiai Intézet – Szombathely.

PPK-s eredmények a 35. OTDK-n