Szexuálpszichológia

Átfogó szakkönyv jelent meg az ELTE PPK oktatóinak szerkesztésében

2020.09.09.
Szexuálpszichológia
A korszerű szexuálpszichológiai ismereteket összegző, közel hatszáz oldalas hiánypótló kiadvány jelent meg Hevesi Krisztina, Rigó Adrien és Urbán Róbert, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara oktatóinak szerkesztésében. A kötetet 2020. szeptember 8-án mutatták be a PPK-n.

A Szexuálpszichológia címet viselő, tankönyvként is használható, 25 szerzős tanulmánykötetet haszonnal forgathatják a pszichológushallgatókon túl mindazok a segítő foglalkozású szakemberek is, akiknek a munkája során a szexualitás témája megkerülhetetlen. A könyv az ELTE Eötvös kiadó gondozásában jelent meg.

A kötet foglalkozik a szexuális identitás kérdéseivel, szerelem és szexualitás viszonyával a párkapcsolatokban, a szexuális életre való felkészítéssel és a fogamzásgátlással csakúgy, mint a meddőség problémájával, a szexualitás zavaraival, ezek nőgyógyászati és urológiai hátterével, illetve a szexuális úton terjedő betegségekkel. Önálló fejezet foglalkozik a szexuálpszichológiai tanácsadás és terápia módszertanával, és részletesen tárgyalja a szexuális függőségek témakörét, egyebek közt a pornóhasználat pszichológiai hatásait is. Végül olyan, ritkábban tárgyalt kérdéseket is górcső alá vesz mint az időskori szexualitás vagy a perinatális gyász és a szexualitás összefüggései.

A kiadvány az ELTE Eövös Kiadó webshopjában megvásárolható.

 

.