PPK-s sikerek a 2024-es MEFOB-on

2024.05.13.
PPK-s sikerek a 2024-es MEFOB-on
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tanévenként meghirdeti a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB), melyeknek célja, hogy eldöntsék az egyetemi sportversenyek bajnoki címeit. Az ELTE és köztük nagy számban a PPK sportolói idén is szép eredményekkel tértek haza a versenyekről. (Cikkünk folyamatosan frissül)

Eredmények

Tájfutás

A Tatai Honvéd Tájfutó Egyesület idén április 20-21-én rendezte meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság távfutó versenyét. Az első, erdei futamra Dunaalmáson került sor. A bozótos, nehéz terep sok futónak okozott gondot, a verseny legnagyobb esélyese, Mag Viktória (PPK) válogatott tájfutónk a pálya nagy részében vezetett, ám az egyik pontra nagyot hibázott, így végül a kilencedik helyen zárt. Kiss Kamilla (TTK) junior válogatott futónk azonban hibátlanul teljesítette a pályát, és megnyerte a futamot az erős női mezőnyben, ráadásul tekintélyes, közel 3 perc előnnyel.

A második napi 2x2-es formában megrendezett váltó már városias környezetben, Tatán zajlott le. Itt a fő nehézséget a pontok gyors és jó kiosztása jelentette: nagyon kellett figyelni, nehogy kimaradjon akár egy is. Ezt a feladatot a női váltók között a Kiss Kamilla–Mag Viktória összetételű ELTE-s csapat oldotta meg a leggyorsabban, és közel 2 perces előnnyel érkeztek győztesként a célba. Az ELTE 5 fős csapata az összetett, intézményi pontverseny 2. helyét is megszerezte az EKKE mögött.

Forrás és képek: BEAC

Duatlon

Április utolsó hétvégéjén Balatonbogláron tartották a duatlon MEFOB-ot, amely 5 km futásból, 20 km kerékpározásból, majd ismét 2,5 km futásból áll. Az ELTE hallgatóinak és oktatóinak eredményei:

 • Hóbor Zalán (53:50) - 1. hely (IK)
 • Németh Bendegúz (59:26) - 12. hely (PPK, GTK)
 • Gyimesi Benedek (1:08:53) - 24. hely (PPK)
 • Pillisz Réka (1:11:54) - 4. hely (TÓK)
 • Székely Mózes (1:12:12) - oktatói MEFOB 1. hely (PPK)
 • Szép Miklós (1:17:20) - 26. hely (TÓK)

Csapatverseny:

 • Hóbor Zalán, Németh Bendegúz, Gyimesi Benedek csapata - 3. hely

Vívás

A tapolcai versenyen a férfi párbajtőr bajnoka egyéniben Kovács Gergely (GTK), csapatban pedig a Horváth Zsombor (GTK), Kauker Dominik (TáTK), Kó Ágoston (GTK) és Kovács Gergely összeállítású ELTE-csapat lett.

A Bariska Panna (PPK), Potori Gréta (BTK), Szabó Izabella összeállítású ELTE női párbajtőr csapat szintén aranyéremmel zárta a versenyt. Külön öröm, hogy a csapat két tagja is az ELTE MEFOB előkészítő vívókurzusán készült a versenyre, Bariska Panna pedig az előző évek második és harmadik helye után végre aranyéremmel tért haza.

Forrás és képek: BEAC

Tollaslabda

Nagyszerűen szerepelt a szombathelyi Sporttudományi Intézet két hallgatója – Horváth Loretta, Sebesi Patrik – és oktatójuk, edzőjük, Sákovics Péter a 2024-es tollaslabda MEFOB-on:

Horváth Loretta és Sákovics Péter vegyes párosban lettek bajnokok – egy rendkívül erős mezőnyben. Sákovics Péter pedig az egyéni oktatói, dolgozói kategóriában is az első helyen végzett.

A férfi páros kategóriában csak egy ázsiai duó tudta megállítani a Sákovics Péter–Sebesi Patrik párost a döntőben, így maradt az ezüstérem.

Horváth Loretta a női egyéniben szintén ezüstéremmel zárt, míg Sebesi Patrik a férfi egyéniben az előkelő 5. helyen.

Forrás és képek: ELTE PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely Facebook

Torna

A május 11-én Budapesten megrendezett T.E.A.M. torna elnevezésű verseny lényege, hogy vegyes csapatoknak női és férfi tornaszereken különböző nehézségű elemekből álló gyakorlatokat kell bemutatni időre, majd az összpontszám dönti el a helyezéseket. A megmérettetés célja a torna sportág alapelemeinek megtartása mellett egy modern stílusú verseny létrehozása, ahol különböző képességű tornászok küzdenek a bajnoki címért.

Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely két csapatot indított a versenyen, melyből az A csapat - nagymúltú egyesületeket megelőzve - bajnoki címet szerzett.

Az 'A' csapat tagjai: Ganzer Péter, Donát Komóczi, Karna Rebeka, Simon Sándor, Vidák Anna, Lappints Regős

A 'B' csapat 7. helyezést ért el: Hujbert Martin, Horváth Csaba, Horváth Zalán, Nagy Tamara, Sótonyi Gergő, Réka Vatali

Edzők: Lappints Regős, Sárai Gabriella

Atlétika

Idén Veszprém adott otthont az egyetemi–főiskolai országos atlétika bajnokságnak, ahol első versenynapon az ELTE PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely női és férfi 4x100 méteres váltója bajnoki címet szerzett.

Részletes eredmények:

I. helyezés:

 • 4x100 m-es férfi váltó
  Csapattagok: Barcza Bence, Tatai Zalán Imre, Helter Dániel, Szigeti Csongor
   
 • 4x100 m-es női váltó
  Csapattagok: Szabó Laura, Horváth Loretta, Kovács Mirtill, Bathó Borbála

II. helyezés:

 • 4x400 m-es női váltó
  Csapattagok: Horváth Loretta, Kovács Mirtill, Szabó Laura, Bathó Borbála

III. helyezés:

 • Horváth Loretta 400 m gát
   
 • 4x400 m-es férfi váltó
  Csapattagok: Barcza Bence, Horváth András Csaba, Tatai Zalán Imre, Helter Dániel
  Csapatvezetők: Koltai Miklós, Polgár Tibor

Sportlövészet

A május 12-i megmérettetésen az ELTE PPK csapata a 14 alakulatból álló mezőnyben a pontszerző 5. helyet szerezte meg.

Csapattagok: Goldfinger Szófia, Nagy Dávid, Preussberger Nóra, Papp Laura Kinga, Kertész Zsófia

Edző és csapatvezető: Polgár Tibor