PPK-s diákokkal világbajnok a magyar egyetemi cheerleading válogatott

Október első hétvégéjén rendezték meg az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságot a lengyelországi Lodzban, ahol a BEAC versenyzőivel felálló magyar válogatott Small Coed Elite divízióban világbajnok lett, Pom Dance Double-ben pedig a 7. helyen végzett.
A Cheerleading EVB-n két egyetemi sportegyesületből, összesen öt felsőoktatási intézmény sportolói alkották a huszonöt fős delegációt. A delegáció vezetője Dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és megfigyelő státuszban a küldöttség tagja Szentkirályi-Szász Krisztina a MEFS ügyvezető igazgatója érkezett a VB helyszínére, tapasztalatokat gyűjtve a 2024-ben Debrecen-Miskolc vonatkozásában megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékok rendezéséhez. A küldöttség szakmai vezetője Kovácsik Rita, az ELTE PPK PhD hallgatója és Miklós Mátyás volt.
Az első versenynapon Double Dance párosunkért (Rózsás Patrícia (ELTE) – Balogh Patrícia (BCE)) szoríthatott a közönség. A színpadra lépés előtti izgatott pillanatokat követően, egy fergeteges koreográfia következett, amivel a lányok lenyűgözték mind a közönséget, mind pedig a pontozókat. Egy igen népes mezőnyből, az előkelő hetedik helyre rangsorolták őket az elődöntőben. Az első három helyen jelenlegi világbajnokok és címvédő országok foglaltak helyet. Egyesült Államok, Japán, Oroszország. A döntő napján az elődöntőben nyújtott lélegzetelállító gyakorlatukat felülmúlva, még magasabb pontszámot értek el. Mindezzel megőrizve előkelő helyüket, a világ hetedik legjobb helyét elfoglalva kategóriájukban.

A nemzeti válogatott 19 óra után pár perccel mutatta meg igazi erejét, hiszen a bemelegítés következtében az egyik versenyző kézsérülést szenvedett, mely nehezítette ugyan versenyüket, de szerencsére mindez nem látszódott, hiszen a csapat egy szinte hibátlan versenygyakorlatot mutatott be, mellyel világbajnokok lettek a Small Coed Elite kategóriában. Az első magyar egyetemi cheerleading válogatott tagjai csillogó szemmel, büszkén vették át az érmeket, maguk mögött tudva két remek versenygyakorlatot, és az igazi küzdelmet, ami a színfalak mögött zajlott.

A válogatott keret tagjai:
Freestyle Double: Rózsás Patrícia – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Balogh Patrícia – Budapesti Corvinus Egyetem
Coed Team L5:
Andicsku Ivett – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Balogh Patrícia – Budapesti Corvinus Egyetem
Busai András – Semmelweis Egyetem
Fáki Eszter – Semmelweis Egyetem
Gerlei Anna – Budapesti Műszaki Egyetem
Hock Gergő – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Hoffmann Noémi – Budapesti Corvinus Egyetem
Kancsár Enikő – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Lőrinczy-Nagy Emerencia – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Maurer Kata – Semmelweis Egyetem
Márton István – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem
Molnár Szilvia – Budapesti Corvinus Egyetem
Ripszám Emese – Semmelweis Egyetem
Selmeczi Franciska – Semmelweis Egyetem
Sipos Réka – Semmelweis Egyetem
Skornyák Dóra – Óbudai Egyetem
Springer Csenge – Semmelweis Egyetem
Szabó Hanna Mária – Eötvös Loránd Tudományegyetem
Szabó Kristóf – Budapesti Corvinus Egyetem
Szolnay Ádám Hunor – Semmelweis Egyetem
Szurovcsák Cintia – Budapesti Corvinus Egyetem
Szűcs Zsófia – Eötvös Loránd Tudományegyetem

Forrás: beac.hu

2018.10.15.