Olimpikonjait köszöntötte az ELTE

2021.10.11.
Olimpikonjait köszöntötte az ELTE
Ünnepélyes fogadáson köszöntötte az ELTE-s kötődésű tokiói olimpikonokat – köztük a PPK hallgatóit – az Egyetem rektora október 7-én. Az eseményen jelen volt Bukta Zsuzsanna, az ELTE PPK egyetemi adjunktusa, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke is

Emlékérmet vett át a Rióban olimpiai bronzérmes, Tokióban negyedik Kapás Boglárka, az ELTE PPK pszichológia szakos hallgatója; az idei paralimpián aranyérmes, szintén úszó Illés Fanni, a TáTK korábbi hallgatója; az idei játékokon bronzérmes Leimeter Dóra vízilabdázó, a PPK sportszervező szakos hallgatója, az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely kardvívó, a PPK sportszervező szakos hallgatója és a Tokióban 50 kilométeren 20. helyezett Venyercsán Bence gyalogló, az ELTE ÁJK abszolvált joghallgatója.

A fogadáson Borhy László rektor és Schauer Gyula kancellár is köszöntötte a sportolókat. Szintén jelen volt az eseményen Bukta Zsuzsanna, az ELTE PPK egyetemi adjunktusa, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke.

A rendezvényen nem tudott személyesen részt venni az immár háromszoros olimpiai bajnok, szintén az ELTE-n végzett Szilágyi Áron, a szintén vívó, olimpiai negyedik Márton Anna (ELTE PPK pszichológia szakos hallgató), az atléták közül pedig Gyurátz Réka (ELTE PPK sportszervező szakos alumna) olimpiai 26. helyezett kalapácsvető, valamint ennek a dobószámnak a férfi képviselője, a világbajnoki bronzérmes Halász Bence (ELTE PPK rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgató), aki Japánban a 14. helyen végzett.

Tokióban a magyar olimpiai csapat összesen 20 érmet szerzett, és ezzel az éremtáblázat 15. helyén végzett, a paralimpiai játékokon pedig 16 éremmel a 18. helyezést sikerült megszereznünk. A küldöttség ELTE-s kötődésű tagjai ebből 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet tudhatnak a magukénak, emellett 2 negyedik hellyel és több más helyezéssel bizonyították rátermettségüket, szorgalmukat és kitartásukat.

Az eseményről készül teljes beszámoló az ELTE honlapján olvasható.