Nemzetközi lehetőségek az ELTE PPK-n

2024.02.06.
Nemzetközi lehetőségek az ELTE PPK-n
Az ELTE PPK számos lehetőséget biztosít külföldi tanuláshoz és tapasztalatszerzéshez: az Erasmus+ keretében hallgatóink közel 30 ország 85 egyeteme közül választhatnak nemzetközi ösztöndíjprogramok keretében.

Karunkon többfajta ösztöndíjprogram is megpályázható, így a sokszínű kínálatból mindenki megtalálhatja a leginkább hozzá illő úticélt. Külföldi részképzés esetén a hallgatók eltölthetnek egy félévet egy másik egyetemen, szakmai gyakorlat keretében 2-5 hónapot dolgozhatnak egy külföldi cégnél vagy egy felsőoktatási intézményben, blended mobilitás esetén pedig részben online, részben élőben történik az együttműködés.

A Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatói az Erasmus+ program keretében 28 ország, 78 város 84 partnerintézménye közül választhatnak. Az európai helyszínek mellett egyetemünknek három ázsiai országban, Indiában, Vietnámban és Malajziában is vannak partnerei. Annak érdekében, hogy a külföldön eltöltött időszak az itthon folytatott tanulmányokat ne hátráltassa, az egyetem minden szakon biztosít egy mobilitási ablakot: ez az a félév, amely során a nemzetközi továbbtanulás a legkönnyebben megvalósítható. Ráadásul az ösztöndíj mellé az ELTE-n a Hallgatói Önkormányzat vagy az Alumni Alapítvány segítségével további kiegészítő támogatás is igénybevehető.

A karon elérhető további három ösztöndíjprogram: a CEEPUS csereprogram, a Swiss-European Mobility Programme és a Makovecz Program, illetve van lehetőség intézményközi kétoldalú együttműködésekre is.

Részletes tájékoztató az ELTE nemzetközi programjairól itt érhető el.