Nemzetközi elismerés Kekecs Zoltánnak

2022.06.15.
Nemzetközi elismerés Kekecs Zoltánnak
A Nemzetközi Hipnózis Társaság (ISH) a hipnózis területén végzett jelentős innovatív tevékenységéért Jay Haley Early Career Award kitüntetést adományozott Kekecs Zoltánnak, a PPK egyetemi adjunktusának.

A 2009-ben alapított díj azok elismerésére szolgál, akik pályájuk korai szakaszában publikációikkal, oktatói és vezetői munkájukkal, továbbá klinikai és tudományos tevékenységükkel kiemelkedő mértékben hozzájárultak a hipnózis megismeréséhez és alkalmazásához. Az elismerést a Társaság június 12-15. között, online megrendezett XXII. Orvosi és Klinikai Hipnózis Világkongresszusán adták át.

Kekecs Zoltán a Viselkedéses Orvoslás és Kutatási Hitelesség Kutatócsoport vezetője. Kutatásai elsősorban a hipnózis orvosi alkalmazásainak hatékonyságával, és a hipnózis hatásainak mechanizmusaival foglalkoznak. Ezen felül kutatócsoportjával kutatásmódszertani eszközöket is fejleszt, melyek a pszichológiai kutatások megbízhatóságát növelik.

Az ISH előző, 2018-as kongresszusán Varga Katalin egyetemi tanár munkáját szintén Jay Haley Early Career Award kitüntetéssel ismerték el.