Nemzetközi díjat nyert a PPK-s fejlesztésű tenzing app

2023.08.30.
Nemzetközi díjat nyert a PPK-s fejlesztésű tenzing app
A publikációs tevékenységet segítő alkalmazás a Society for the Improvement of Psychological Science (SIPS) 2023-as Mission Award díját nyerte el.

A SIPS célja a pszichológiatudomány módszereinek és gyakorlatának fejlesztése, a kutatók képzésének és kutatási gyakorlatának, valamint az intézményi politikáknak és normáknak a javítása a hatékonyabb tudományos gyakorlatok előmozdítása érdekében. A szervezet Mission Awards díjjal ismeri el azokat a példaértékű produktumokat, amelyek hozzájárulnak ezeknek a célkitűzéseknek a megvalósulásához.

Az Aczél Balázs, Kovács Márton (ELTE PPK) és külföldi partnereik által fejlesztett tenzing webes applikáció segítségével a kutatók a munkájuk eredményeként születő többszerzős szakcikkekben egyszerűen feltüntethetik, milyen tevékenységgel járultak hozzá a projekthez. A program használatával akár pár kattintással elkészíthető egy tudományos publikáció címoldalán található affiliációs lista, amivel a tudósok rengeteg fáradtságos munkaórát spórolhatnak meg. A hatékonyság növelése mellett a fejlesztés megkönnyíti a tudományos teljesítmény mérését, a szerzők és az általuk végzett munkafolyamatok összekapcsolásával pedig nagyban hozzájárul a kutatómunka átláthatóbbá tételéhez is.

Az applikációról még többet megtudhat korábbi írásunkból