MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a PPK két intézete

2022.05.05.
MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a PPK két intézete
Az MTA Kutatóhelyeket Minősítő Tanácsa kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkájuk elismeréseként adta át a minősítést tíz ELTE-s intézménynek, köztük az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetnek, valamint a Pszichológiai Intézetnek.

Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés öt évig érvényes, birtoklása előnyt jelent az Akadémia által kiírt kutatástámogatási pályázatok elbírálása során, és várhatóan hazai és nemzetközi elismertséget hoz majd az azt elnyerőknek.

A 2021-ben első ízben kiírt felhívásra 114 érvényes pályázat érkezett be, ebből az MTA 95 magyarországi tudományos műhelynek és intézménynek adományozott Kiváló Kutatóhely minősítést. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 10 kutatóhelye került fel a listára, köztük az ELTE PPK két intézete.

Az okleveleket május 4-én az MTA Széchenyi téri székházában adták át ünnepélyes keretek között a kutatóhelyek képviselőinek. A minősítésről szóló okleveleket a Neveléstudományi Intézet részéről Fehérvári Anikó intézetigazgató, a Pszichológiai Intézet képviseletében pedig Kiss Orhidea intézetigazgató-helyettes vették át.

Az ünnepélyes átadó videófelvétele megtekinthető az MTA honlapján.