Megjelent A Pszichológiai Tanácsadás Szakmai Alapprotokollja című könyv

2019.07.01.
Megjelent A Pszichológiai Tanácsadás Szakmai Alapprotokollja című könyv
2019. június 24-én a PPK Izabella utcai épületében mutatták be Kissné Viszket Mónika, adjunktus és Mogyorósy Zsuzsanna, tanácsadó szakpszichológus A Pszichológiai Tanácsadás Szakmai Alapprotokollja című könyvét.

Az elmúlt években az ELTE PPK tanácsadó szakpszichológus képzés és a Magyar Pszichológiai Társaság Tanácsadás Pszichológiája Szekció célkitűzése lett a pszichológiai tanácsadás protokolljának kidolgozása, ami hosszas szakmai építkezés és közös gondolkodás eredményeként készült el és jelent meg.

Az alapprotokoll tizenöt fejezetet számlál, megközelítésében a folyamatsztenderdekre fókuszál, vagyis bemenet – folyamat – kimenet modellt követ. Az alapprotokoll áttekinti a pszichológiai tanácsadás szakmai környezetét, képzési és munkavégzési szabályozottságát, rögzíti, hogy kik és milyen munkaterületeken végezhetnek pszichológiai szaktanácsadást és milyen célcsoportokat érhetnek el. Az alapprotokoll egyben összefoglalót ad a munka támogatását adó szakmai kommunikációról, az esetmegbeszélő és továbbképzési kérdésekről, a szakmai munka minőségellenőrzésének tapasztalatairól. Célja segítséget nyújtani ahhoz, hogy a tevékenységünk rendezettebb legyen mind a szakmai kör, mind a szabályozó testületek számára.

A könyv online megtekinthető az eltereader.hu-n és megvásárolható az Eötvös-pontban, illetve a webshopban.