Közel 1800 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a PPK-n

2019.07.26.
Közel 1800 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a PPK-n
Szeptemberben összesen 1770-en ülhetnek be a padokba a Pedagógiai és Pszichológiai Karon, a legtöbb új hallgatót idén is a pszichológia alapképzésen köszönthetjük.

Magyar nyelvű alap- és mesterképzésre 1110 fő nyert felvételt, míg angol nyelvű alap- és mesterképzésre 234 fő. A Pedagógiai és Pszichológiai Kar angol nyelvű képzései egyetlen kivétellel csak külföldi hallgatóknak indulnak, a számítógépes és kognitív idegtudomány mesterképzés azonban magyar hallgatók számára is elérhető. A PPK számos képzést kínál, amelyek az országban csak itt érhetőek el, több szakirányú továbbképzés is kizárólag a PPK-n indul (pl. igazságügyi szakpszichológus, múzeumpedagógia, szexuálpszichológus, általános és családügyi mediáció). Az ELTE-n belül a PPK veszi fel a legtöbb szakirányú továbbképzéses hallgatót, idén összesen 312 fő kezdheti meg tanulmányait ezen képzések valamelyikén. Ezenkívül az országban egyedüliként a PPK-n indul a társadalmi befogadás tanulmányok mesterképzés (korábban interkulturális pedagógia és pszichológia szak) is.

Doktori képzéseinkre összesen 114-en nyertek felvételt, köztük 84-en a magyar nyelvű, 30-an az angol nyelvű doktori programokra. A legnépszerűbb szak a korábbi évekhez hasonlóan a pszichológia alapszak volt, bár soha nem vettünk föl ilyen sok új hallgatót a szakra, összesen 315 főt, de így is csak minden hetedik jelentkező juthatott be. A legmagasabb felvételi ponthatár is így a pszichológia alapszakon lett, állami ösztöndíjas képzésen 447 pont, önköltséges képzésen 449 pont, jócskán meghaladva a tavalyi 445-ös ponthatárt.