Kettős könyvbemutató az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetében

Kettős könyvbemutató az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetében
10/14

2021. október 14. 15:00 - 17:00

ELTE PPK, Budapest, Kazinczy u. 23-27., 214-es terem

10/14

2021. október 14. 15:00 - 17:00

ELTE PPK, Budapest, Kazinczy u. 23-27., 214-es terem


Az érdeklődők megismerhetik Halász Gábor Második frontvonal címmel megjelent új könyvét, valamint Kálmán Orsolya Tanulásközpontú felsőoktatás című kötetét, amely immáron a hetedik a Neveléstudományi Intézet Metszéspontok c. sorozatában.

A Második frontvonal című kötetet, amely a szerző A tudás keletkezése c. munkájának folytatása, Szepesi Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Közgazdasági Iskolájának és Vállalkozáskutatási Műhelyének vezetője és Setényi János oktatáskutató, az Expanzió Kft. vezetője mutatja be.

A Tanulásközpontú felsőoktatás című kiadványról pedig Dorner Helga egyetemi docens, a Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet igazgatója bezsél az érdeklődőknek.

A könyvbemutatók után lehetőség lesz szakmai párbeszédre is.

Az eseményen védettségi igazolvány felmutatása után lehet részt venni. Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvényen a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése kötelező!

A szerzőkről

Halász Gábor egyetemi tanár, az MTA doktora, az ELTE PPK Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoport vezetője. PhD-fokozatát 1988-ban szerezte neveléstudományokból, 2003-ban az MTA doktorává avatták, 2007-ben habilitált az ELTE-n nevelés- és sporttudományokból. Kutatási területe az oktatáspolitika, oktatásirányítás és oktatásmenedzsment, oktatási rendszerek elmélete, nemzetközi összehasonlító elemzések, európai integráció és oktatás, illetve felsőoktatás-kutatás.

Kálmán Orsolya egyetemi docens, az ELTE PPK Neveléstudományi Intézet oktatója. PhD-fokozatát 2009-ben szerezte neveléstudományokból, 2021-ben habilitált. Kutatási területe a tanulás, tanulástámogatás – különösen pedig a tanulási nézetek, egyéni és csoportos tanulási utak és támogatásuk; felsőoktatás-pedagógia; a tanárok folyamatos szakmai fejlődése.