Hogyan (ne) szabályozzuk az érzelmeinket? Fókuszban a rágódás

Hogyan (ne) szabályozzuk az érzelmeinket? Fókuszban a rágódás
05/24

2022. május 24. 17:00

ELTE PPK, 1075 Budapest, Kazinczy utca 23–27. Aula

05/24

2022. május 24. 17:00 -

ELTE PPK, 1075 Budapest, Kazinczy utca 23–27. Aula


A Magyar Pszichológiai Társaság idén Kökönyei Gyöngyit, az ELTE PPK habilitált egyetemi docensét kérte fel az "Év előadása" megtartására.

A mindennapokban számtalanszor előfordul, hogy a negatív és pozitív érzelmeink átélését és kifejezését valamilyen módon szeretnénk megváltoztatni. Előfordulhat, hogy ez nem sikerül, és az érzelem végül szabályozatlan marad. Ugyanakkor az is megtörténhet, hogy olyan érzelemszabályozási stratégiát választunk ki, amely inkább – és főleg hosszabb távon – kárt okoz. Az előadásban Kökönyei Gyöngyi, a PPK oktatója kitüntetetten foglalkozik azzal, hogy mi történik akkor, ha a rágódást „választjuk”, azaz a negatív érzelmeinken vagy különböző testi/lelki tüneteinken, következményeiken, az azokat kiváltó okokon elkezdünk céltalanul tépelődni, őrlődni. Vajon ez egy stabil jellemző, azaz vannak, akik többet rágódnak? Vagy inkább bizonyos helyzetek váltják ki a rágódást? Netán egyéni, hogy ki min tépelődik és őrlődik? Az előadásban ezeken a kérdéseken túl, arra is keressük a választ – részben saját vizsgálati eredmények alapján – , hogy kinél mikor és miért lesz/lehet negatív hatása a rágódásnak, és mivel lehet kivédeni ezeket a negatív következményeket.

A program díjmentes.

Időpont: 2022. május 24. 17.00
Helyszín: ELTE PPK, 1075  Budapest, Kazinczy utca 23–27. Aula
Facebook-esemény

A résztvevők a rendezvényre történő belépéssel hozzájárulásukat adják, hogy az előadás ideje alatt, annak helyszínén róluk fénykép vagy videófelvétel készüljön. Az MPT a felvételeket kizárólag tájékoztatási és sajtó célra használja fel.