Halász Bence, a Sporttudományi Intézet - Szombathely hallgatója az év férfi atlétája

Az év eredményes atlétáit és edzőiket gálaest keretében díjazta a Magyar Atlétikai Szövetség. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion rendezvénytermében lebonyolított ünnepi eseményen Gyulai Miklós elnök köszöntő szavai után elismerésben részesültek a 2018-ban országos csúcsot elért, majd a világversenyeken jól szerepelt versenyzők és edzőik. Az est második részének fénypontjaként - vastaps kíséretében - az Év atlétája és az Év edzője díjakat adták át.
Az Év Férfi Atlétája elismerést az Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence (edzői Németh László és Németh Zsolt), a Sporttudományi Intézet - Szombathely III. évfolyamos rekreációszervezés-és egészségfejlesztés szakos hallgatója  - az Év Női Atlétája elismerést a fedettpályás világbajnok Márton Anita  vehette át (edzője id. Eperjesi László).

Az Év Edzője  címet Németh László  és Németh Zsolt  kapta. Edzői különdíjban  részesült id.Eperjesi László.
Az Év U23 Női Atlétája  díjat az EB elődöntős, többszörös csúcsjavító Kozák Luca (edzője Suba László) és az EB kilencedik, up.csúcsjavító Gyurátz Réka  kapta (edzői Németh László és Németh Zsolt). Az Év U23 Férfi Atlétája címet idén nem adták át, tekintettel arra, hogy az up. korú Halász Bence lett az Év Férfi Atlétája.

Forrás és képek: atletika.hu

2018.11.26.