Gyerekfoglalkozások a karantén alatt

2020.06.30.
Gyerekfoglalkozások a karantén alatt
A PPK Életvezetési Tanácsadó által koordinált önkéntes PPK-s hallgatók által tartott online gyerekfoglalkozások június 19-én lezárultak. A programsorozat hat héten keresztül zajlott, közel 20 önkéntes összesen 56 foglalkozást tartott az egész egyetemről érkező résztvevőknek. A programokon több mint 140 alkalommal vettek  részt regisztrált érdeklődők. A foglalkozások változatosak voltak, néhány példa a teljesség igénye nélkül: interaktív kalandjáték, kreatív rajzolás, népi kuckó, angol nyelvi óra, különböző mozgásos foglalkozások, meditáció. Külön öröm, hogy szombathelyi kollégák és hallgatók is részt vettek a programban.

A gyerekfoglalkozások célja az volt, hogy tartalmas és biztonságos programon vehessenek részt az ELTE dolgozók gyerekei, és így a szülőket némileg tehermentesítsük a járványügyi intézkedések részeként bevezetett távoktatás időszakában. Ez a periódus a családok számára embert próbáló volt: egyszerre sok szerepben kellett helytállni, szülőként, a saját gyerek tanáraként, a háztartást vezetni a megváltozott körülmények között, az idősebb családtagokat segíteni, miközben a munkában is digitális platformra kellett átállni és új kihívásoknak megfelelni.

Köszönjük a szervezést a kollégáknak, az önkénteseknek, és a részvételt a gyerekeknek! Bízunk benne, hogy programjainkkal értékes és színvonalas időtöltést tudtunk biztosítani számukra.