Dorner Helga az FTI élén

2020. szeptember 1-től megbízott intézetigazgatóként Dorner Helga irányítja a PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetének munkáját.

2020.09.16.
Dorner Helga az FTI élén

Dorner Helga egyetemi docens szakterülete a felsőoktatás-pedagógia, a pedagógiai innováció, a digitalizáció és a tudásmenedzsment. Az elmúlt években a Közép-Európai Egyetem (CEU) Center for Teaching and Learning vezetőjeként többek között a doktori hallgatóknak szóló felsőoktatás-pedagógiai képzés programjáért valamint az egyetemi oktatók és pályakezdő, fiatal kutatók felsőoktatás-pedagógiai fejlesztéséért felelt. 2015-től doktori témavezető az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskola Andragógia alprogramjában, valamint vendégoktató a Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetben is. Kutatómunkája során az elmúlt években rendszeresen együttműködött az ELTE PPK oktatóival, a közös munka eredményeiről együtt jegyzett publikációk tanúskodnak.

Dorner Helga az ELTE-n végzett tanárként, doktori fokozatát a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar – Neveléstudományi Doktori Iskolájában szerezte meg, majd a londoni Queen Mary University-n vett részt posztgraduális képzésben. 2017-től a European Association for Research on Learning and Instruction (EARLI) SIG 4 “Higher Education” koordinátora, 2016-tól a European Distance and E-Learning Network (EDEN) igazgatótanácsának tagja, a Higher Education Pedagogies és a Journal of Adult Learning, Knowledge and Innovation folyóiratok szerkesztője.

Korábban:

Hangzó naplók használata a tanárképzésben