Digitális Tér Konferencia

Digitális Tér Konferencia
11/25 - 11/27

2021. november 25. - 2021. november 27.

online

11/25 - 11/27

2021. november 25. - 2021. november 27.

online


Az oktatás jövőjét érintő új kihívások, elméletek és elképzelések megismerésére, a téma többszempontú feldolgozására szervez konferenciát az ELTE PPK és a Tempus Közalapítvány a Magyar Tudomány Ünnepén.

A koronavírus-járvány drámai változásokat okozott, új helyzeteket teremtett, különleges élményeket hozott, amelyeket eltérően értelmezhetnek a gyerekek és a tanárok. Érezhető, hogy alapvető kultúra- és nézőpontváltás kapujában állunk az oktatás területén.

Tavaly a résztvevők elsősorban a járvány tapasztalatait osztották meg, idén a megoldásokat, a jövőbeli feladatokat keresik:

  • Hogyan alakulnak a jövőben a tanulás és tanítás terei, helyszínei?
  • Mit üzent a járvány?
  • Mit hozhat a kultúra- és nézőpontváltás az oktatás területén?
  • Hogyan vették az akadályokat a tanárok? Milyen ötletek születtek a digitális (táv)oktatás területén?
  • Egyáltalán: a sok-sok mozaikból hogyan, kikkel és mit építhetünk? Hol keressük a kapaszkodókat a következő évtizedben?

Részletes program

Időpont: 2021. november 25- 27., minden nap 15:00-19:00
Helyszín: online
A csütörtöki és pénteki plenáris előadások YouTube stream, az online szekcióprogramok pedig Zoom-konferencián követhetők. A szombati, zártkörű, jelenléti rendezvény az ELTE PPK YouTube stream-jén tekinthető meg, a felvétel pedig a konferenciát követően az ELTE PPK YouTube-csatornáján kerül publikálásra.

Regisztráció a konferencia alapjául szolgáló Canvas felületre: https://tka.hu/rendezveny/15905/digitalis-ter-konferencia-2021-nezzunk-tukorbe-ott-a-jovo