Családok – generációk

Családok – generációk
03/20

2023. március 20. 18:00 - 20:00

online Zoom

03/20

2023. március 20. 18:00 - 20:00

online Zoom


Az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet tudományos estjeinek soron következő alkalma a családi dinamikára ható transzgenerációs folyamatok témakörét elemzi.  

Boreczky Ágnes professor emeritus előadása a nemrégiben megjelent Families in the Swirl of Time című könyvére épül, melyben többévtizedes családkutatásait foglalta össze egy új konceptuális keretbe. A szimbolikus kiterjesztett család elméletét bemutató előadásában a rendszer jellemző vonásait és összetevőit ismerteti kiemelve a családi narratívák és az idő kérdéskörét.

Bárdos Katalin klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta (Virág Teréz Traumakutató Csoport) előadásában a transzgenerációs, „örökölt traumák” mindennapokra gyakorolt hatását vizsgálja esetrészletek bemutatásával.

A rendezvényt bevezeti és zárja: Győri János, a PPK egyetemi tanára.

Időpont: 2023. március 20. 18:00 – 20:00
Helyszín: Zoom

Program
Facebook-esemény

Az ELTE Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézete (IPPI) „IPPI tudományos estek – Sokféleség a társadalomban és a kutatásban” címmel 2020-ban indított tudományos műhelysorozatot, ahol a társadalmi sokféleséget elsősorban pszichológiai, neveléstudományi, szociológiai és antropológiai szempontokból feldolgozó előadások hangzanak el. A programok nyilvánosak.