Alumni történetek: Rippert Bálint turizmusiparági szakértő

2023.05.23.
Alumni történetek: Rippert Bálint turizmusiparági szakértő
A PPK volt hallgatóit bemutató interjúsorozatunkban Rippert Bálint turizmusiparági szakértő mesél karrierjéről, az egyetemi évekről, a karon megszerzett tudásról és meghatározó élményeiről.

Milyen szakon végeztél?
2013-ban végeztem sportszervező BSc szakon.

Jelenleg mivel foglalkozol?
A PwC Magyarország Sport- és turizmustanácsadási csapatán belül a turizmustanácsadás csapatot vezetem.

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
Az inspiráló és támogató környezetet és kollégákat. Fontos számomra, hogy mindig új, változatos feladatokkal találkozzak a mindennapokban, és ezt a munkám során megkapom. A turizmus nagyon izgalmas és sokszínű iparág, ami tele van kihívásokkal, főleg napjainkban, ezért fontos, hogy olyan projekteken dolgozhatok, amik valóban segítik az ügyfeleinket, itthon és nemzetközi szinten is.

Hogyan tudtad hasznosítani a PPK-n megszerzett tudást?
Bár az egyetem után nem közvetlenül a sport területén helyezkedtem el, sok téma, amit tanultam, már a karrierem elején egyből visszaköszönt. Állami sportirányítás, közigazgatási és jogi ismeretek, sportrendezvények és projektmenedzsment, mind olyan terület, amelynek alapjait a PPK-n tanultam. A sport és a turizmus sok területen összekapcsolódik, így a sportszervező szakon megszerzett ismeretek azóta is nagyban segítik a munkám hatékony elvégzését. 

Milyen céljaid vannak a karriereddel kapcsolatban?
A PwC globális kapcsolatrendszere többek között lehetőséget ad arra, hogy nemzetközi projekteken is dolgozhassak, gondolok elsősorban az Európai Unió országaira vagy akár a Közel-Keletre. Szeretném, ha a csapatom hazai és régiós szinten is a legfontosabb iparági tanácsadási szereplővé válna. Célom továbbá, hogy minél több olyan hazai projekten dolgozhassunk, amik segítik Magyarország turizmusának fejlődését, ezáltal is bebiztosítva hazánk helyét a legvonzóbb és legnépszerűbb úti célok között.

Mi a legkedvesebb élményed, emléked a PPK-ról? 
Nehéz lenne egy-két élményt vagy eseményt kiemelni, mert szinte tökéletes három évet tölthettem el a Kazinczy utcában és a BEAC-on, az Egyetem téren vagy az Izabella utcában. Ha muszáj választanom, akkor két eseményt mégis kiemelnék: a gólyatábor és a diplomaosztó. Ez talán a két legmeghatározóbb élmény, amelyek nagymértékben befolyásolták az életemet. A gólyatábor után azt éreztem, hogy jó helyre és társaságba kerültem, a diplomaosztón pedig tudtam, hogy sikerült elérnem azt, amiért az ELTE-re jelentkeztem, és felkészülten vághatok neki az egyetem utáni életnek.

Mit üzennél a mostani PPK-s diákoknak?
Legyenek nyitottak és kíváncsiak. Legyenek nyitottak megismerni új embereket, a sajátjuktól eltérő véleményeket, legyenek nyitottak új élményekre és kihívásokra, és emellett legyenek végtelenül kíváncsiak a saját és egyéb szakterületüket illetően olyan művészi ágakra is, amiket eddig nem vagy csak kevésbé ismertek. Legyenek kíváncsiak a világra és azokra az összefüggésekre, amik irányítják azt gazdasági és emberi oldalról. Szerintem ezek formálják az embert és viszik előre az életben.

Ha Ön is a PPK-n végzett, és szívesen megosztaná velünk történetét, üzenne a jelenlegi diákoknak, kérjük írjon a kommunikacio@ppk.elte.hu e-mail címre.