A Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n

A Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n
11/26

2021. november 26. 14:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

11/26

2021. november 26. 14:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)


A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó rendezvényen előadást tart Demetrovics Zsolt, a PPK tanszékvezető egyetemi tanára is.

Az ünnepséget Borhy László akadémikus, az ELTE rektora nyitja meg, majd a hagyományoknak megfelelően az Egyetem három vezető kutatója tart előadást. 

Mezey Barna, az ÁJK tanszékvezető egyetemi tanára A börtön ára címmel ad képet jogtörténeti kutatásairól, Demetrovics Zsolt a „miért” és a „mennyit” szerepét elemzi a függőségi magatartásokban az addiktológiai motivációkutatás néhány újabb fejleménye alapján, Ősi Attila tanszékvezető egyetemi docens pedig a fogak jelentőségéről beszél az őshüllők kutatásában.

Átadják "Az ELTE ígéretes kutatója” elismeréseket is az egyetem fiatal kutatóinak, akik tudományos eredményeiket izgalmas kisfilmek keretében mutatják be. Ugyancsak a rendezvényen köszöntik a „Kinyitjuk a tudományt” – az ELTE ígéretes kutatója különdíj pályázat díjazottjait. A Tudományos Tanács az Ígéretes Kutatók mellett oklevéllel jutalmazza és méltatja a 2021-es évben Lendület-pályázatot nyert kollégákat is. 

A tudományos ülést követően a résztvevőket koccintásra, állófogadásra és kötetlen beszélgetésre invitálják. A rendezvény személyes jelenléttel zajlik, azon védettségi igazolvány felmutatását követően, orrot és szájat eltakaró maszkban lehet részt venni.

Időpont: 2021. november 26. 14:00 - 17:00
Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

Regisztrálni november 19-ig lehet a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címen.
Meghívó