2022 legjobb pedagógiai és neveléstudományi szakdolgozatai

2022.06.08.
2022 legjobb pedagógiai és neveléstudományi szakdolgozatai
A Neveléstudományi Intézet idén is kiosztotta 'Az év legjobb szakdolgozata’ díjakat a legkiemelkedőbb alap- és mesterszakos művek szerzőinek. A június 7-i ünnepségen Lőkös Laura Márta, Gáspár Bernadett és Albert Lehrmann Lang vehette át az elismeréseket.

Az ELTE PPK Neveléstudományi Intézete a hallgatói kiválóság elismerésére 2019-ben alapította meg ’Az év legjobb szakdolgozata’ díjat, amelyet minden tanévben a legjobb alapszakos, illetve magyar és angol nyelvű mesterszakos szakdolgozatot készítő hallgatónak adnak át. Az idei évben a pedagógia BA, neveléstudomány MA és Educational Science MA képzések három-három hallgatója mutatta be diplomamunkáját prezentáció keretében.

A diplomamunkákat Szabolcs Éva, Czető Krisztina és Szabó Zoltán András szervezők, az Intézet oktatói értékelték. A bíráló bizottság döntése alapján az első helyezettek:

  • pedagógia BA szakon Lőkös Laura Márta: A zenei nevelés sajátosságai két iskolában a Kodály-módszer és a Waldorf pedagógia tükrében
    Témavezető: Vincze Beatrix
     
  • neveléstudomány MA szakon Gáspár Bernadett: Digitális technológia az alsó tagozatos ének-zene tanításban
    Témavezető: Rausch Attila
     
  • Educational Science MA szakon Albert Lehrmann Lang: Immersive Virtual Reality in Arts Education: Can a short IVR-based creativity training increase university students’ creative thinking skills in the figural domain?
    Supervisor: Enikő Orsolya Bereczki

Az első helyezettek 30-30 ezer forintos könyvutalványt nyertek, továbbá publikálási lehetőséget kapnak az Educatio és a Neveléstudomány folyóiratokban.