A szakirányú továbbképzésről


A szakirányú továbbképzésről

 

A diplomával rendelkezők nemcsak mesterképzésen, illetve doktoranduszként mélyíthetik el a korábban megszerzett szakmai és elméleti tudást. Több szűkebb szakterületen nyújtanak fejlődési, továbbtanulási lehetőséget az ELTE PPK által kínált szakirányú továbbképzések is, amelyek illeszkednek a legfrissebb tudományos trendekhez, illetve alkalmazkodnak a gazdasági szféra igényeihez, a munkaerőpiac gyors változásaihoz.  

A 2, 3 vagy 4 féléves szakirányú továbbképzések hallgatói speciális, alkalmazásorientált tudásra tesznek szert, a képzések többsége szakmai gyakorlatot, illetve projektmunkát vagy kutatómunkát is tartalmaz. A képzések egy részében a közös alapozó kurzusok után többféle specializáció választható, sőt a választható modulok gyakran önálló képzés keretében is elvégezhetők. A szakdolgozattal záruló képzések végén a hallgatók  szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevelet (diploma) kapnak. 

 • Ki jelentkezhet? A jelentkezés feltételei képzésenként eltérnek, de valamennyi szakirányú továbbképzéshez szükséges alap-, illetve sok esetben mesterfokozatot tanúsító oklevél, vagy korábbi főiskolai, illetve egyetemi szintű végzettséget tanúsító oklevél. Kérjük, hogy a jelentkezés pontos előfeltételeiről a választott képzés dokumentumaiból tájékozódjon! 

  Számos képzésre jelentkezhetnek frissen végzettek is, de a szakirányú továbbképzésekre gyakran már néhány év munkatapasztalat birtokában, kiforrott szakmai érdeklődéssel érkeznek a hallgatók. 

  A pedagógus-továbbképzésekre és szakpszichológus képzésekre értelemszerűen pedagógus vagy pszichológus végzettséggel (például osztatlan tanárképzésben vagy mesterszakokon szerzett diplomával) lehet jelentkezni, de bizonyos képzések esetében néhány év szakmai gyakorlat is elvárás.

  Vannak azonban olyan képzéseink is, amelyek lényegében bármilyen végzettséggel elérhetők (pl. az általános és családügyi mediáció (közvetítés), a coach-üzleti edző, a meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó, valamint a perinatális szaktanácsadó és perinatális tanácsadó). Ezeket a képzéseket bárkinek ajánljuk, akinek a munkájukhoz szükségesek az itt elsajátítható kompetenciák, vagy akár, ha csak személyes érdeklődés vezérli is őket. 
 • Képzési idő: szakirányonként változó, de legalább kettő, legfeljebb négy félév. 
   
 • Munkarend: a képzések többsége esti munkarendben folyik tömbösített kontakt órákkal, amelyek heti vagy havi rendszerességgel 1-3 teljes napot vesznek igénybe. Néhány képzést levelező munkarendben hirdetünk. 
   
 • Helyszín: a kurzusokat többségében Budapesten kínáljuk, de egyes pedagógus-továbbképzéseinket Szombathelyen is indítjuk. 
   
 • Kínálat: az ELTE PPK több mint negyvenféle képzése és képzési modulja országosan is kiemelkedően sokszínű palettát kínál, mindig tükrözve a tudomány fejlődését és reagálva a munkaerőpiaci igényekre is.  
   
 • Jelentkezés: aktuálisan induló képzéseinkről, a jelentkezés feltételeiről a nyitólapon található tematikus oldalakon, illetve a  honlap tanulmányi oldalain tájékozódhatnak.