Könyvtár

Könyvtár

Az ELTE PPK Könyvtáraiból kikölcsönzött könyveket egységesen 2021.03.10-ig meghosszabbítottuk.

Szolgáltatások a járványhelyzet alatt az ELTE PPK Könyvtáraiban

Könyvtárunk 2020. november 11-étől a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmében visszavonásig zárva tart, de kölcsönözni továbbra is lehetséges. Kérjük a járványügyi előírások fokozott betartását!

Helyben használat

Az olvasótermek nem működnek, helyben olvasásra tehát nincs lehetőség. 

Könyvek kölcsönzése

Az ELTE oktatói, hallgatói, dolgozói időpontegyeztetéssel továbbra is kölcsönözhetnek a könyvtárainkból. A kölcsönözni kívánt könyvek adatainak kereséséhez használja online katalógusunkat (http://aleph.elte.hu). Kölcsönzési igényét az alábbi űrlapok kitöltésével adhatja le, kizárólag a Kazinczy utcai raktár (KAZY) és az Izabella utcai kölcsönző (IZU) lelőhelyű könyvekre. 

Kérjük, a megfelelő linkre kattintva töltsék ki az űrlapot, megjelölve a kölcsönözni kívánt könyveket és az átvétel időpontját:

Kérdés vagy probléma esetén levelüket várjuk a konyvtar@ppk.elte.hu vagy izukonyvtar@ppk.elte.hu email címre.

A könyvek átvétele csak személyesen lehetséges előre egyeztetett időpontban. Az épületekbe be lehet lépni, de a könyvtári terek nem látogathatók. Könyvátvétel a könyvtárak kölcsönzői előtt, a Kazy aulájában vagy az Izu könyvtár előtti hosszú folyosón. Kérjük, hogy olvasójegyét/diákigazolványát mindenki hozza magával. Az új kölcsönzésekre határidők és egyéb szabályok terén a megszokott kölcsönzési rendelkezések vonatkoznak.

Könyvek visszavétele

Az aktuális lejárati dátumok bejelentkezés után  ezen a linken ellenőrizhetők. A 2020. november hónapot megelőzően keletkezett késedelmi díjak megmaradtak, de a bezárás ideje alatt nem növekednek. A járványügyi zárás előtt vagy alatt kikölcsönzött példányokat személyesen vissza tudják hozni, a bejáratoknál elhelyezett könyvvisszavételi dobozokat használva.

Postai úton, ajánlott küldeményként is fogadjuk a visszaérkező könyveket az ELTE PPK Könyvtár 1364 Budapest Pf. 122. címre

KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS

Könyvtáraktól továbbra is fogadunk kéréseket ODR-en keresztül, átvétel személyesen vagy postai úton, illetve digitalizálva.

 BEIRATKOZÁS

Jelenleg online beiratkozásra van lehetőség webappon (link: konyvtar.elte.hu/app) keresztül. Belépés után az ELTE PPK Könyvtárát kell kiválasztani a tagkönyvtári beiratkozáshoz. A sikeres regisztrációkor kapott emailben az emailcím megerősítése szükséges. Ezután, egy munkanapon belül, a könyvtárosok hagyják jóvá a jogviszonnyal rendelkező ELTE-polgár könyvtári tagságát.

ONLINE források

Online forrásaink csak egyetemi IP tartományból érhetőek el. Az ELTE által előfizetett adatbázisokat, a teljes szövegű hozzáféréseket távolról a Stunnel szoftverrel vagy VPN-nel és ELTE-s IIG-azonosítóval biztosítjuk.

A szolgáltatás külföldről is elérhető. Kiutazás előtt érdemes ellenőrizni a szolgáltatás működését.

Telepítési és használati útmutató:

A proxybeállítás során felmerülő kérdésükkel kérjük emailben forduljanak az ELTE PPK informatikusaihoz (kazy.informatika@elte.hu).

Bővebb tájékoztató a távoli elérésről>>>

KÖNYVTÁRI IGAZOLÁS HALLGATÓK RÉSZÉRE

A tanulmányi változásokhoz szükséges könyvtári igazolásokat online ügyintézés keretében szolgáltatjuk. Kérjük a megfelelően kitöltött iratot a konyvtar@ppk.elte.hu címre elküldeni szíveskedjenek. A megérkezést követő munkanapon megtörténik a könyvtári tartozás ellenőrzése, az igazolást szkennelt formában, emailben juttatjuk vissza (kérjük, ellenőrizzék a levélszemetet is).

KÖNYVTÁRI TÁJÉKOZTATÁS, INFORMÁCIÓ:

A szolgáltatásainkat érintő további változásokért kísérjék figyelemmel honlapunkat. Kérdéseikkel keressenek minket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén!

KAZINCZY UTCA:

hétfőtől csütörtökig: 8.00-16.00
pénteken: 8.00-13.00
telefonon: + (36-1) 461-4563
e-mail: konyvtar@ppk.elte.hu

IZABELLA UTCA:

hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00
pénteken: 9.00-13.00
telefonon: + (36-1) 461-2665
e-mail: izukonyvtar@ppk.elte.hu

 

ELTE PPK Könyvtár munkatársai