Könyvtár

Könyvtár

 
 
 
Az ELTE PPK Könyvtáraiból kikölcsönzött könyveket 2021.06.10-ig egységesen meghosszabbítottuk.Kérjük a tavaszi félévben záróvizsgát tévő hallgatókat, hogy 2021.06.10-ig rendezzék könyvtári tartozásukat!

 

Szolgáltatások a járványhelyzet alatt az ELTE PPK Könyvtáraiban

Könyvtárunk az ELTE  Járványügyi Operatív Koordináló Testület  2021.05.10-ei rendelkezése értelmében továbbra is zárva tart, de kölcsönözni lehetséges.

Helyben használat

Az olvasótermek nem működnek, helyben olvasásra tehát nincs lehetőség. 

Könyvek kölcsönzése

Az ELTE oktatói, hallgatói, dolgozói időpontegyeztetéssel továbbra is kölcsönözhetnek a könyvtárainkból. A kölcsönözni kívánt könyvek adatainak kereséséhez használja online katalógusunkat. Kölcsönzési igényét az alábbi űrlapok kitöltésével adhatja le, kizárólag a Kazinczy utcai raktár (KAZY) és az Izabella utcai kölcsönző (IZU) lelőhelyű könyvekre. 

Kérjük, a megfelelő linkre kattintva töltsék ki az űrlapot, megjelölve a kölcsönözni kívánt könyveket és az átvétel időpontját:

Kérdés vagy probléma esetén levelüket várjuk a konyvtar@ppk.elte.hu vagy izukonyvtar@ppk.elte.hu email címre.

A könyvek átvétele csak személyesen lehetséges előre egyeztetett időpontban. Az épületekbe be lehet lépni, de a könyvtári terek nem látogathatók. Könyvátvétel a könyvtárak kölcsönzői előtt, a Kazy aulájában vagy az Izu könyvtár előtti hosszú folyosón történik. Kérjük, hogy olvasójegyét/diákigazolványát mindenki hozza magával. Az új kölcsönzésekre határidők és egyéb szabályok terén a megszokott kölcsönzési rendelkezések vonatkoznak.

Könyvek visszavétele

Az aktuális lejárati dátumok bejelentkezés után  ezen a linken ellenőrizhetők. A 2020. november hónapot megelőzően keletkezett késedelmi díjak megmaradtak, de a bezárás ideje alatt nem növekednek. A járványügyi zárás előtt vagy alatt kikölcsönzött példányokat személyesen vissza tudják hozni, a bejáratoknál elhelyezett könyvvisszavételi dobozokat használva.

Postai úton, ajánlott küldeményként is fogadjuk a visszaérkező könyveket az ELTE PPK Könyvtár 1364 Budapest Pf. 122. címre

KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS

Könyvtáraktól továbbra is fogadunk kéréseket ODR-en keresztül, átvétel személyesen vagy postai úton, illetve digitalizálva.

 BEIRATKOZÁS

Jelenleg online beiratkozásra van lehetőség webappon keresztül. Belépés után az ELTE PPK Könyvtárát kell kiválasztani a tagkönyvtári beiratkozáshoz. A sikeres regisztrációkor kapott emailben az emailcím megerősítése szükséges. Ezután, egy munkanapon belül, a könyvtárosok hagyják jóvá a jogviszonnyal rendelkező ELTE-polgár könyvtári tagságát.

ONLINE források

Online forrásaink csak egyetemi IP tartományból érhetőek el. Az ELTE által előfizetett adatbázisokat, a teljes szövegű hozzáféréseket távolról a Stunnel szoftverrel vagy VPN-nel és ELTE-s IIG-azonosítóval biztosítjuk.

A szolgáltatás külföldről is elérhető. Kiutazás előtt érdemes ellenőrizni a szolgáltatás működését.

Telepítési és használati útmutató:

A proxybeállítás során felmerülő kérdésükkel kérjük emailben forduljanak az ELTE PPK informatikusaihoz (kazy.informatika@elte.hu).

Bővebb tájékoztató a távoli elérésről>>>

KÖNYVTÁRI IGAZOLÁS HALLGATÓK RÉSZÉRE

A tanulmányi változásokhoz szükséges könyvtári igazolásokat online ügyintézés keretében szolgáltatjuk. Kérjük a megfelelően kitöltött iratot a konyvtar@ppk.elte.hu címre elküldeni szíveskedjenek. A megérkezést követő munkanapon megtörténik a könyvtári tartozás ellenőrzése, az igazolást szkennelt formában, emailben juttatjuk vissza (kérjük, ellenőrizzék a levélszemetet is).

KÖNYVTÁRI TÁJÉKOZTATÁS, INFORMÁCIÓ

A szolgáltatásainkat érintő további változásokért kísérjék figyelemmel honlapunkat. Kérdéseikkel keressenek minket az alábbi elérhetőségeink bármelyikén!

KAZINCZY UTCA

hétfőtől csütörtökig: 8.00-16.00
pénteken: 8.00-13.00
telefonon: + (36-1) 461-4563
e-mail: konyvtar@ppk.elte.hu

IZABELLA UTCA

hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00
pénteken: 9.00-13.00
telefonon: + (36-1) 461-2665
e-mail: izukonyvtar@ppk.elte.hu

 

ELTE PPK Könyvtár munkatársai

  web counter