Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Korszerű felsőoktatás-pedagógiai képzések az összetartó oktatói közösségekért – így működik együtt a TÁTK és a PPK

Az ELTE Társadalomtudományi Kar (TÁTK) felkérésére felsőoktatás-pedagógiai továbbképzést tartottak 2018-ban a PPK oktatói az EFOP 3.4.3. pályázat keretében. A TÁTK megújuló képzési programjai miatt is nagy hangsúlyt helyez modern, még inkább hallgató- és tanulásközpontú, felsőoktatás-pedagógiai szempontokat érvényesítő képzések kialakítására, és az eddigi kurzusokat ennek megfelelően újítja meg. A projektben tanító PPK-s neveléstudományi szakemberek az igényeknek megfelelő teljes szakmai támogató programot, oktatásai koncepciót állítottak össze a TÁTK számára.  

A hosszabb távú, féléves képzés a részt vevő oktatók gondolkodásában és gyakorlatában egyaránt megerősítette a korszerű, a tanulási eredményekre alapuló és tanulásközpontú pedagógiai megközelítést. Főbb elemei a projektalapú tanítás, a korszerű tervezés és értékelés, valamint a tanulástámogatás új módszereinek bemutatása voltak. A TÁTK oktatói azt is megtapasztalhatták, hogyan lehet hatékony együttműködést kialakítani a kurzusfejlesztés során a munka világának szereplőivel. A programmal ösztönözni lehet olyan összetartó oktatói közösségek kialakulását, melyek tagjai fontosnak tartják a képzéshez tartozó innovációik és gyakorlataik megosztását. Az oktatók tanulását hosszan tartó folyamatként, lassabb változásként értelmezik, amelynek során a teljes tanulási környezet átalakítására törekednek.

A képzésen a TÁTK-os oktatók mintegy fele, több mint ötven fő vett részt. Az ilyen jellegű oktatási programok kialakításában és bevezetésében már van tapasztalata a PPK Neveléstudományi Intézet oktatóinak, mivel korábban már tartottak hasonló képzést a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatói számára is. A programot, képzésfejlesztést Kálmán Orsolya koordinálta, a PPK-s képzésfejlesztői, oktatói csapat tagjai: Horváth László, Kálmán Orsolya, Kopp Erika, Lénárd Sándor, Lukács István, Rapos Nóra, Salát Magdolna és Szivák Judit.

A következő tanévben is folytatódik a PPK együttműködése a TÁTK-kal. A Neveléstudományi Intézet oktatói felsőoktatás-pedagógiai képzéseket tartanak az Állam- és Jogtudományi Karon is, ahol a következő tanévben átfogó, minden tanszéket érintő felsőoktatás-pedagógiai képzés kezdődik.

ppk.elte.hu

Kép forrása: https://kisvallalkozoi-marketing.blog.hu

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.07.30.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2019 március Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
25 26 27 28 1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
ELTE Logo