Karunkról
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Dékánválasztás a Pedagógiai és Pszichológiai Karon

Április 2-án zajlott le a Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánválasztása, amelynek során a Kar Tanácsa egyhangúlag Demetrovics Zsolt újbóli megbízása mellett döntött.

Pályázatának ismertetése során Demetrovics Zsolt hangsúlyozta, hogy az elmúlt öt év eredményei a kar eredményei, a siker, amelyhez valamennyi szervezeti egység hozzájárult, közös.

Az eredmények közül párat említve: ebben az időszakban 9 fő szerzett MTA doktori címet és 12 teljes állású egyetemi tanári kinevezésre került sor, nőtt a doktori fokozattal rendelkező kollégák aránya, bővült a kar képzési kínálata, emelkedett a magyar és a külföldi hallgatók létszáma. A kar a képzésterületi rangsorok nemzetközi porondján is láthatóvá vált: két jelentős rangsorban is a 251-300., illetve 201-300. helyen szerepel az ELTE pszichológia képzése.

Demetrovics Zsolt kiemelte, hogy továbbra is az eddig követett stratégiai irányba szeretne haladni, folytatni kívánja a megkezdett feladatokat. A kar infrastrukturális fejlődése jelenleg is zajlik a Kazinczy utcai épületben, de már elkészültek a tervek az Izabella utcai épület átépítésére is, ahol a jelenlegi állapot tarthatatlan. A sporttudományi képzéseink növekvő népszerűségével párhuzamosan a sportinfrastruktúra fejlesztése elengedhetetlenné vált. Fejlesztendő területnek tekinti a nemzetköziesedést, az országhatárokon átnyúló tudományos kapcsolatrendszerek bővítését, a nemzetközi tudományos életbe való még intenzívebb bekapcsolódást, amely a tudáshoz való hozzáférés csatornáit nyitja meg, és elősegíti, hogy oktatóink, kutatóink a nemzetközi tudományos élet élvonalához tartozó más oktatói és kutatói csoportokhoz kapcsolódjanak, és olyan eredményeket érjenek el, amellyel növelhetik a kar és az egyetem tekintélyét. Ezzel párhuzamosan a külföldi hallgatók és az oktatók integrálását, a doktori iskolák hallgatói közötti, valamint a kar intézetei közötti együttműködés erősítését is kiemelt feladatnak tartja. Folytatni szeretné az oktató-kutató munkatársakat értékelő rendszer kialakítását, amely az elvégzett munka értékelését és elismerését, ezáltal a kollégák motiválását, a minőségi oktatói-kutatói munkát segíti.

Demetrovics Zsolt bízik abban, hogy a következő dékáni ciklus is legalább annyi eredményt hoz majd, mint a most záruló, amelyben igen nagy szerepe volt a kar támogató közösségének.

 

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2019.04.04.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2019 április Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
ELTE Logo