Új szombathelyi intézetekkel gazdagodott a PPK

A Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi egységeinek integrációjával, 2017. február 1-től a PPK két szombathelyi intézettel, a Pedagógiai és Pszichológiai Intézettel, valamint Sporttudományi Intézettel bővült.

Ez az integráció reményeink szerint nem csak a PPK folyamatosan fejlődő képzési kínálatának további bővüléséhez járulhat hozzá, hanem közös oktatási és kutatási tevékenységeket, szakmai tapasztalatcseréket és új együttműködő szakmai partnerek bevonását is eredményezheti, ezzel teremtve új lehetőségeket a kar régi és új szervezeti egységei számára.

Jelenleg az azonos, mindkét intézményben folyó képzések tanterveinek összehangolása zajlik. Azon szakok esetében, amelyek eddig csak az egyik vagy a másik helyen működtek, de az egyesülésnek köszönhetően most mindkét városban elindulhatnak, a képzés adaptálása, az oktatói kapacitás és az egyéb feltételek biztosítása ad munkát. Ilyen képzések lesznek 2017 őszétől a Szombathelyen induló közösségszervezés BA és Budapesten induló rekreáció MSc.

2017.02.07.