Sárkányhajózó egyetemisták

Szeptember 20. már több éve tanításmentes sportnap a felsőoktatási intézményeknél, amely idén jó alkalmat biztosított a Sárkányhajó Roadshow megrendezésére is a Kis-Dunán, ELTE-s és BME-s hallgatók részvételével. 
A Sárkányhajó Roadshow ötlete Dr. Rausz-Szabó Attilától, a Szabó Attila Kenu Akadémia alapítójától ered. Szerinte a 36 kilométeres túrát, amely Csepelről, a Gubacsi hídtól indul és a Vadkacsa strandig tart, bármelyik egyetem diákjai könnyedén meg tudják tenni, akkor is, ha életükben először ülnek hajóban. Ennek tanúbizonysága az is, hogy bár idén elmaradt az országos verseny, az ELTE kettő, a BME egy csapata mégis elindult. Az olimpiai negyedik helyezett, ötszörös világbajnok kenus Rausz-Szabó Attila tervei között szerepel, hogy a következő években 20 hajóval, különböző egyetemek diákjaival rendezzék meg a programot.
A versenyt később kerékpározással egészítenék ki, így a kerékpáros versenyzők a dunavarsányi edzőtáborban cserélhetnek, hiszen kerékpárral szinte végig lehet menni a Duna mentén és szurkolhatnak egymásnak a résztvevők. A következő években a szervezők futóversennyel is szeretnék bővíteni a versenyszámokat, ahol már több száz egyetemistára számítanak.
Jáki Réka cikke és képei nyomán, Ráckevei Újság

Jáki Réka cikke és képei nyomán, Ráckevei Újság

2018.09.27.