PPK Életérzés Pályázat

2023.05.24.
PPK Életérzés Pályázat
Az ELTE PPK fennállásának 20. évfordulója alkalmából kreatív művészeti pályázatot hirdet azon jelenlegi és volt hallgatói, munkatársai számára, akik szunnyadó vagy már felfedezett tehetségüket a nagyközönség elé szeretnék tárni, és a PPK-hoz tartozás érzését kreatív alkotásba kívánják önteni.

Új jelentkezési határidő: szeptember 30.

Várjuk azokat a pályaműveket, amelyeket nézni, olvasni, tapintani – sőt! hallgatni vagy akár kóstolni lehet, és amelyek a karhoz fűződő emlékeket, a PPK-s életérzést jelenítik meg!

A beküldött pályaműveket – a megvalósítás módjától függően – közzétesszük a PPK honlapján, illetve szeptember végétől kiállítjuk a kar aulájában. A kiállítás csúcspontja az októberi 19-i jubileumi ünnepség lesz, ahol a közönség szavazatai alapján a legjobb munkákat díjazzuk.

Kategóriák

A pályamunkákat az alábbi kategóriákban lehet benyújtani:

  1. ’Nézni’ (fotók, festmények, grafikák, rajzok, textilművek, szobrok, érmek, domborművek stb.)
  2. ’Olvasni’ (versek, novellák stb.)
  3. ’Hallgatni', 'Hallgatni/nézni’ (maximum 2-3 perces zenemű, dal, videó)**
  4. ’Kóstolni’ (sütemény- és ételkreációk)

Jelentkezési feltételek

Pályázni lehet egyénileg és csapatokban, sőt szervezeti egységenként is!

Jelentkezni legkésőbb 2023. szeptember 30-ig lehet a PPK20@ppk.elte.hu e-mail címre, „PPK Életérzés Pályázat” jeligével küldött levéllel, amelyben – kategóriától függően – kérjük az alábbiakat feltüntetni:

  • a pályázó(k) neve vagy az a név/művésznév, amit a pályamű mellett feltüntethetünk, ha kiállításra kerülne a mű, és a pályázó nem szeretné a saját nevét használni; a pályázó titulusa (hallgató/munkatárs)
  • csapatok, szervezeti egységek esetében a csapat neve, amit a pályamű mellett feltüntethetünk (lehet fantázianév is)
  • a kategória megnevezése, a készítés technikája
  • az alkotás rövid bemutatása, hozzávetőleges méretei (hogy tudjuk, mekkora helyet foglal majd el), (kivétel dal, videó)

Az elkészült pályaműveket októberben kell eljuttatni a Kommunikációs Irodához (kivétel sütemények, ételek)*. Ennek részleteiről külön egyeztetünk a pályázókkal.

*’Kóstolni’ kategóriában az alkotásokat csak október 19-én, a Jubileumi esemény napján kérjük prezentálni.

**Hangfájlok, videók esetében a műveket a honlapon tesszük majd közzé, illetve a legjobb alkotások a jubileumi ünnepség napján lejátszásra, kivetítésre kerülnek.

Díjazás

Minden pályázó díjazásban részesül! A fődíj egy élményprogram.


A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a PPK20@ppk.elte.hu  e-mail címre várjuk! Kérjük a tárgy sorban szintén feltüntetni a „PPK Életérzés Pályázat” jeligét!

Jó alkotást, jó munkát, jó szórakozást kívánunk!