Fókuszban a rekreáció gyakorlata

Nagy jelentőségű rendezvénynek adott otthont 2018. december 12-én az ELTE PPK Sporttudományi Intézet-Szombathely. Együttműködési megállapodások aláírására került sor, amelyek valamennyi sportszakhoz, kiemelten a sport-és rekreációszervező alap-és mesterszak és a rekreációszervezés szakirányához kötődnek.
Az esemény jelentőségét növeli, hogy az említett szakokon tanuló hallgatók valós piaci környezetben - Magyarország vezető rekreációs szolgáltatóitól - sajátíthatják el az elméletben tanultakat; vízi foglalkozásokat, szaunafelöntéseket, szárazföldi animációs programokat, kulturális és szellemi vetélkedőket szervezhetnek és vezethetnek a partnerintézményben egy mentor támogatásával, felügyeletével.
A rendezvényen Bíróné Dr. Ilics Katalin, adjunktus, szakirányfelelős köszöntötte az együttműködő partnereket. Beszédében kiemelte, hogy a szombathelyi Sporttudományi Intézet úttörő szerepet töltött be a rekreáció szakos hallgatók külső gyakorlati helyeken történő foglakoztatása terén. Ezt követően H. Dr. Ekler Judit intézetigazgató üdvözölte a megjelenteket, aki a hosszú távú együttműködés jelentőségét hangsúlyozta. Ezt követően Dr. Nagyváradi Katalin adjunktus egy rövid prezentációban bemutatta a szakon diplomát szerzett hallgatók elhelyezkedési mutatóit, illetve felelevenítette az eddigi jelentősebb - hallgatók által szervezett - rekreációs rendezvényeket.
A megállapodások aláírását követően az ELTE PPK Sporttudományi Intézet-Szombathely hivatalos partnerintézményei: Aerofitness Club, Agora Savaria Szombathelyi Kulturális Központ, Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrum, Holdfényliget az Alpokalja Kalandparkja, Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő. 
Bízunk a sikeres folytatásban!

Szöveg: Dr. Nagyváradi Katalin 
A fotókat készítette: Hurtik Péter János
(További fotók az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely Facebook oldalán.)

2018.12.13.