Egy konkrét pszichológiai és pszichopatológiai modell módszertani kérdései

Egy konkrét pszichológiai és pszichopatológiai modell módszertani kérdései
05/08

2018. május 08.

Kazy 203-as terem

05/08

2018. május 08. -

Kazy 203-as terem


José Jackson Coelho Sampaionak, a brazíliai Universidade Estadual do Ceará rektorának előadása

José Jackson Coelho Sampaio orvostudományt és társadalomorvoslást tanult a brazíliai Universidade Federal do Ceará-n  és az Universidade do Estado do Rio de Janeiro-n, majd preventív orvostudományi témából doktorált a Ribeirão Preto da Universidade de São Paulo-n. Jelenleg az Universidade Estadual do Ceará Közegészségügyi és Kollektív Egészségügyi posztgraduális programjain tanít; az Élet és a Munka Kutatócsoport, illetve az Egészségügyi Humanizációs Laboratórium vezetője. 2012 óta az Universidade Estadual do Ceará rektora. Nagy tapasztalattal rendelkezik a közegészségügy területén; fő kutatási témái a mentális egészség, az egészségügy és a munka kérdésköre, valamint az egészségügy tervezési és politikai kérdései. 

Egy konkrét pszichológiai és pszichopatológiai modell módszertani kérdései
Komoly politikai átalakulások és az ország késői modernizációja miatt a brazil társadalom jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A történelmi tények felől közelítve, a munkakörülmények és a közegészségügy összetett kapcsolatának vizsgálata által próbáljuk meghatározni a legfontosabb konkrét pszichológiai és pszichopatológiai kihívásokat, számos tervet és javaslatot fogalmazunk meg egy új módszertan kidolgozására. Az említett társadalmi átalakulások figyelembevételével az előadás a kritikai és analitikus pszichológia és pszichopatológia olyan modelljeit mutatja be, amelyek új eljárások segítségével képesek reagálni a megváltozott társadalmi valóság szükségleteire.

Helyszín: ELTE PPK (1075 Budapest Kazinczy u. 23-27.) 203-as terem 
Időpont: 2018. május 8. 16.00

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni ITT lehet. Az előadás nyelv portugál, amelyhez magyar nyelvű kivonatot biztosítunk.