Az indonéz kapcsolat

A PPK kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, melyek egyrészt a világ minden kontinenséről származó diákjainak köszönhetőek, másrészt pedig kutatói és tanárai jelentős nemzetközi aktivitásának is. Oláh Katalin, a PPK Pszichológiai Intézet Kognitív Tanszékének munkatársa szeptember elején Indonéziában építette a kar kapcsolatait.

Kérdésünkre a kutató elmondta, hogy az utazáson egy volt diákjával, Elek Líviával vett részt, aki jelenleg a Babalabor munkatársa. Látogatásuk célja részben az volt, hogy Denpasar (Bali) városában egy korábban megkezdett kutatásuk adatfelvételét befejezzék, melynek során azt vizsgálták, hogy a szociális partner perspektívájának automatikus reprezentációja univerzális vagy kultúraspecifikus jelenségnek tekinthető-e. Az adatfelvételt sikeresen be is fejezték kint tartózkodásuk alatt.
A PPK-s kutatók emellett kapcsolatot építettek a jakartai Atma Jaya Catholic University Pszichológia Karán is, melyek későbbi kutatási együttműködések alapját képezhetik. Ennek keretében bemutatták az ELTE Babalaborban folyó kutatásokat, és szó esett ezen kutatások kulturális összehasonlító vizsgálatok keretében történő kiterjesztéséről. Az előadás után Angela Suryani dékán személyes megbeszélésen fogadta karunk munkatársait, melynek során jelezte, hogy egyetemük motivált az ELTE PPK-val olyan hivatalos együttműködési megállapodást kötni, mely mind az oktatói mobilitást, mind a kutatási együttműködést elősegítené. Ezenfelül a denpasari Udayana University is jelezte nyitottságát a PPK-val való együttműködésre – tudtuk meg Oláh Katalintól.

ppk.elte.hu

2018.09.21.