Program, tanterv

Program, tanterv - Közösségszervezés BA

A képzés célja

Ha nálunk szerzel végzettséget, akkor olyan szakember leszel, aki képes integrált, többfunkciós szervezet működtetésében részt venni, legyen az akár nonprofit, civil, egyházi, állami vagy önkormányzati intézmény vagy vállalkozás. Olyan elméleti és gyakorlati ismeretekre teszel szert, amelyek birtokában szervezheted vagy akár irányíthatod is a kultúra, az ifjúság és a felnőttképzés intézményeinek munkáját. Sokoldalú képzettséged lesz: tervező, szervező, értékelő, fejlesztő, irányító, animátori és koordinátori ismeretek és képességek birtokába jutsz.

Megszerezhető végzettségek:

  • humánfejlesztő
  • ifjúsági közösségszervező
  • kulturális közösségszervező

Főbb tárgyak

Az alapszak széles körű és gyakorlatorientált tudást nyújt.

A közös képzési szakaszban tanulsz majd pszichológiát, filozófiát, ifjúságszociológiát, jogi alapismereteket, európai uniós ismereteket, nonprofitszektor-ismereteket, emberierőforrás-fejlesztést, közösségfejlesztést és kultúraközvetítést.

Választható szakirányok

Kulturális közösségszervezés

A szakirány elvégzésével olyan szakemberré válsz, aki egyaránt ismeri a hagyományos közösségi kultúra világát, a szellemi kulturális örökség megőrzésének kérdéseit, a kortárs művészeti és kreatív kezdeményezéseket és az ezekben rejlő közösségfejlesztési lehetőségeket. Ismeri a kultúraközvetítés intézményeit, jártas a kulturális szervezetek és intézmények működése terén, ért a rendezvényszervezéshez és a kulturális turizmushoz.

Ifjúsági közösségszervezés

A szakirány elvégzésével olyan szakemberré válsz, aki ismeri az ifjúsági munka területeit és módszereit, az ifjúsággal foglalkozó szervezeteket és szolgáltatási rendszereket, illetve az ifjúság hagyományos és virtuális közösségeinek szerveződési módjait. Projektmenedzsment, marketing és kommunikációs ismeretek birtokában képes leszel ifjúsági szervezetek munkájának szervezésére, irányítására, programok tervezésére, megvalósítására és értékelésére.

Humánfejlesztés

A szakirány elvégzésével olyan szakember leszel, aki ismeri a felnőttképzés jogi és szakpolitikai aspektusait, jártas a felnőttképzés és a humánfejlesztés módszertanában és a kompetenciaalapú képességfejlesztés terén. Projektmenedzsment és marketingismeretek birtokában képes leszel felnőttképző és humánfejlesztő intézmények munkájának szervezésére és irányítására.

A képzés tanterve az alábbi linken érhető el, a legördülő menüből kiválasztva.