Tudomány
Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Szakmai, tudományos rendezvények

Intézeti Tudományos Előadások

A Pszichológiai Intézet hagyományos rendezvénysorozata a pszichológiai témájú kutatások iránt érdeklődőknek szól. A rendezvényen alkalmanként az Intézet egy-egy tanszékének oktató-kutatója, vagy felkért vendégelőadója tart előadást aktuális kutatási témákban.


Illyés Sándor Emléknapok

 A Pszichológiai Intézet Affektív Pszichológia Tanszékének rendezvénye, amely a Tanszék elődjét, az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékét 1984-ben alapító Illyés Sándor szellemiségét kívánja megőrizni.
„Illyés Sándor filozofikus mélységű gondolkodó volt, s emellett briliáns empirikus tudós is, például a biofeedback nemzetközi jelentőségű (és Magyarországon első) kutatója. Azon kevesek közé tartozott, akik még rohanó korunkban is „ráérősen”, alaposan meghallgatták kollégáik és diákjaik gondolatait, és felvállalták, hogy ha kell, éles kritikai megjegyzéseket is tegyenek."

A rendezvény honlapja

Addiktológiai kutatások Magyarországon

A Pszichológiai Intézet Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszéke által szervezett konferenciasorozat a különféle addikciók témájában zajló hazai kutatások tudományos igényű bemutatására, megvitatására törekszik.

A rendezvény honlapja

KÖRBE – Környezetpszichológiai Beszélgetések

A Gazdaság- és Környezetpszichológia Tanszék Környezetpszichológiai Kutatócsoportja és az MPT Környezetpszichológiai Szekciója 2013 tavaszán indította útjára a KÖRBE - Környezetpszichológiai Beszélgetések szakmai konferenciát. A rendezvénysorozat célja, hogy a környezetpszichológiával foglalkozók és a tudományághoz köthető társterületek képviselői találkozzanak és megismerjék egymás tevékenységét.

A rendezvény honlapja

Kognitív Péntek

A Pszichológiai Intézet Kognitív Pszichológiai Tanszék tudományos eszmecseréinek célja, hogy szakmai párbeszédre hívja az érdeklődőket. A rendezvény nemcsak azok számára lehet érdekes, akik a kognitív irányzat mellett köteleződtek el, hanem számos hasznos információt nyújt az egyéb szakterületen dolgozóknak és tanulóknak is.

A rendezvény honlapja

Országos Neveléstudományi Konferencia (ONK)

A  Magyar   Tudományos   Akadémia   Pedagógiai   Bizottsága   által 2001 óta szervezett, évente megrendezésre kerülő szakmai rendezvény. Célja az   új   kutatási  eredmények széles körű szakmai   megismertetésére   és   megvitatására.

A rendezvény honlapja

Digitális Pedagógus konferencia

A konferencia olyan kérdésekre keresi a választ, minthogy miben áll a pedagógus szerepe az információs társadalomban, illetve hogyan alakul át a tanítás és tanulás fogalma. A pedagógus szerepét az információs társadalomban újra kell értelmezni: a tanár többé nem jelenhet meg az osztályban a tudás és az információk kizárólagos forrásaként, és nem csupán az iskola falain belül tanulhatnak a diákok. A konferencia 2012 óta évente kerül megrendezésre az ELTE PPK-n.

A rendezvény honlapja

Digitális nemzedék konferencia

A konferencia pedagógusok, oktatáskutatók, nevelésszociológusok, pszichológusok, szociális szakemberek, szülők és leendő tanárok párbeszédére teremt lehetőséget, ahol azonosítják azokat a jelenségeket, amelyek a résztvevők által tanított és nevelt digitális generációra igazak. A konferencia 2012 óta évente kerül megrendezésre az ELTE PPK-n.

A rendezvény honlapja

Oktatás-Informatikai Konferencia

A konferencia célja, hogy szakmai találkozási lehetőséget biztosítson azoknak, akik az e-Learning területén oktatási, neveléstudományi, pszichológiai, gyógypedagógiai és óvodapedagógiai témakörben kutatnak, fejlesztenek, vagy éppen a hétköznapok gyakorlatában dolgoznak. A konferencia 2009 óta kerül megszervezésre az ELTE PPK-n.

A rendezvény honlapja

Educatio

Az EDUCATIO® az oktatásügy társadalmi összefüggéseit bemutató interdiszciplináris szemle, a pedagógusok, oktatáskutatók, oktatásügyi szakemberek, valamint az egyetemi-főiskolai oktatók negyedévente megjelenő tudományos folyóirata. Az időszerű oktatáspolitikai kérdésekre vonatkozó friss bel- és külföldi kutatások eredményeit mutatja be átfogó igénnyel. A tematikus számok a Neveléstudományi Intézettel együttműködésben előkonferenciákon kerülnek megvitatásra.

A rendezvény honlapja

Felsőoktatás-menedzsment Műhely (FMM)

A Felsőoktatás-menedzsment Műhely  havi rendszerességgel szervez a felsőoktatás-menedzsmenthez és a felsőoktatási intézmények menedzsment-kapacitása fejlesztésének témájához kötődő rendezvényeket. A szakmai fórum lehetőséget nyújt az eltérő intézményi gyakorlatok megismerésére, nemzetközi példák tanulmányozására, a felsőoktatás-menedzsment aktuális elméleti és gyakorlati kihívásainak elemzésére. A rendezvényekre a témában érintett kutatók és intézményi illetve kormányzati vezetők, valamint felsőoktatással kapcsolatos képzési programok hallgatói kapnak meghívást.

A rendezvény honlapja

ImpAla

A közoktatás-fejlesztési beavatkozások hatásmechanizmusai kutatás keretében zajló Implementációs Alapkutatás során azt vizsgálják, hogy a fejlesztő beavatkozások elérik-e, illetve tartósan alakítani tudják-e a pedagógiai folyamatokat és a tanulásszervezési módszereket. Az ImpAla Műhely során a kutatáshoz szorosan kapcsolódó kérdések megvitatása zajlik meghívott előadók részvételével.

A rendezvény honlapja


IPPI Estek – az Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet nyitott szakmai fóruma

Az IPPI Estek szándéka, hogy tágan értelmezett interkulturális témák mentén elindulva létrehozzon egy olyan közös teret, ahol szakemberek és érdeklődők együtt gondolkodhatnak. A hosszú távú cél, hogy a különböző szakértők tudását összekapcsolva hálózatot építsünk, a társadalmi problémák lehetséges megoldási módozatain együtt dolgozva. A tematikus estékre különféle területekről hívunk külső szakértőket, például civil szervezetek képviselőit, aktivistákat vagy kutatókat. Az Estek elsődleges célközönsége a PPK hallgatói és oktatói (különös tekintettel az interkulturális pszichológia és pedagógia mesterszakra), de szívesen látunk minden külsős érdeklődőt is.


Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2016.01.27.
Eseménynaptár
Előző hónap a naptárban 2019 április Következő hónap a naptárban
H Hétfő K Kedd Sz Szerda Cs Csütörtök P Péntek Sz Szombat V Vasárnap
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
ELTE Logo